Volumul "Un italiano a Bucarest: Luigi Cazzavillan (1852-1903)/ Un italian la Bucuresti: Luigi Cazzavillan (1852-1903)", dedicat creatorului ziarului Universul, va fi prezentat la Venetia, joi, de la ora 18.00, in sala de conferinte "Marian Papahagi" a Institutului Cultural Roman din orasul italian, conform Mediafax.
Volumul a aparut in limba italiana la Editura Viella, in 2012, si in limba romana la editura Academiei Romane - Centrul de Studii Transilvane, in 2011.

Luigi Cazzavillan, fondatorul ziarului Universul, s-a nascut la Arzignano (Vicenza, Italia), in 1852. A facut parte din armata garibaldina, a fost ziarist, comerciant si filantrop.

In Romania a ajuns in calitate de corespondent de razboi pentru diverse ziare italiene. A hotarat, mai apoi, sa se stabileasca aici, devenind fondatorul ziarului Universul, una dintre cele mai importante publicatii din Vechiul Regat.

Spre sfarsitul secolului, Cazzavillan era considerat drept una dintre cele mai importante personalitati ale comunitatii italiene din Bucuresti, contribuind si promovand multe initiative de binefacere, atat in Romania, precum si in orasul natal.

Evenimentul care se va desfasura la Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia este organizat in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Centrul de Studii Transilvane din Cluj-Napoca si Institutul de Cercetare a Istoriei Sociale si Religioase din Vicenza, Italia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri