Echipa care a coordonat campania electorala a lui Barack Obama pe internet cu ocazia alegerilor prezidentiale americane din 2012 a fost recompensata marti cu un Webby Award, un trofeu care premiaza excelenta pe internet, in mai multe domenii, scrie Mediafax.
Colaboratorii care au realizat campania presedintelui Obama pe internet au fost premiati pentru "o campanie istorica si care a combinat intr-un mod stralucit bunul simt politic si geniul tehnologic pentru a se transforma intr-o arma secreta care a dus la realegerea lui Barack Obama in functia de presedinte", au declarat organizatorii Webby Awards.

Echipa lui Barack Obama a fost salutata si pentru faptul ca a facut din internet una dintre solutiile-cheie din campania presedintelui aflat in cursa pentru a fi reales si pentru faptul ca a stiut sa analizeze in timp real datele culese de pe internet pentru a "tinti" mai bine alegatorii potentiali.

Castigatorii acestor premii, denumite si "Oscarurile internetului" - decernate de International Academy of Digital Arts and Sciences -, au fost alesi de un juriu in care s-au aflat cantaretul britanic David Bowie, fondatoarea grupului media Huffington Post, Arianna Huffington, pionierul internetului Vincent Cerf, cofondatorul platformei de microblogging Twitter, Biz Stone, si cofondatorul retelei Instagram, Kevin Systrom.

Organizatorii Webby Awards 2013 i-au premiat si pe actorul Kevin Spacey si pe cofondatoarea casei sale de productie, Dana Brunetti, pentru munca lor aflata la originea succesului urias de care se bucura serialul "House of Cards", difuzat exclusiv online.

Cantaretul R&B Frank Ocean a fost desemnat "Personalitatea Webby a anului 2013". Pe contul sau de pe platforma Tumblr, artistul american a publicat un text in care povestea cum s-a indragostit de un baiat, la varsta de 19 ani, "un gest considerat de multe persoane ca fiind unul deosebit de curajos, in virtutea numeroaselor discriminari din trecut care au marcat muzica hip-hop si R&B", au precizat organizatorii Webby Awards.

Campania de promovare a parfumului lansat de Justin Bieber, denumit "Girlfriend", in cadrul careia fanii erau invitati sa posteze propriile versiuni video ale videoclipului piesei omonime lansate anul trecut de cantaretul canadian, a fost recompensata cu trofeul People's Voice Award, decernat de public.

Serialul online cu actorul Jerry Seinfeld, "Comedians in Cars Getting Coffee", care il prezinta pe starul american stand de vorba cu diversi alti actori, a castigat trofeul "Outstanding Comedic Performance" si a fost laudat pentru faptul ca a reusit sa combine cu succes "stilul de divertisment de la Hollywood cu internetul".

Lady Gaga, care, ca si Justin Bieber, este renumita pentru faptul ca se foloseste de platformele de socializare online pentru a-si crea o "armata" de fani, a fost premiata pentru "Gaga's Workshop", un proiect lansat de artista in colaborare cu lantul de magazine universale Barneys.

Actorii Ben Stiller, Ken Marino si producatoarea Erica Oyama au fost recompensati cu un Webby Award pentru serialul online de comedie "Burning Love".

Jucatorul de fotbal american Chris Kluwe a fost recompensat pentru activismul sau online si a primit titlul de Atletul Anului, iar Steve Wilhite a primit premiul Webby pentru intreaga cariera, care a recompensat durabilitatea de doua decenii a formatului sau de fotografii GIF.

Companii de prestigiu precum New York Times, HBO si Nike au fost la randul lor premiate cu Webby. Premii au primit si site-ul de stiri false, The Onion, si site-ul de stiri umoristice Funny or Die.

Laureatii celei de-a 17-a gale Webby Awards isi vor primi trofeele in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la New York, pe 22 mai. Unul dintre elementele de originalitate ale acestei ceremonii il constituie regula impuse celor premiati, care sunt obligati sa rosteasca un discurs de acceptare a premiului de cel mult cinci cuvinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri