Site-urile de anunturi gratuite vor atrage bugete importante de publicitate si in Romania, insa este nevoie de rabdare si timp, a declarat pentru wall-street.ro, Stefan Tocca, director general al Tocmai.ro, cel mai mare site de anuturi gratuite de pe piata locala, cu peste 337 milioane de afisari in luna martie a acestui an.

Tocmai.ro este un site de anunturi fondat de Stefan Tocca in 2009 si este detinut in proportie de 95% de grupul suedez Schibsted, cea mai mare jucator pe piata de site-uri de anunturi online din Europa.

Practic, site-ul este o platforma prin care utilizatorii pot publica gratuit anunturi si pot gasi un vanzator sau un cumparator pentru produsele si serviciile lor. Pe site nu se pot efectua direct tranzactii. Site-ul este structurat pe categorii precum imobiliare, autoturisme, mobilier, haine, electronice si electrocasnice, cosmetice, produse agricole.

Cele mai vizitate sectiuni ale site-ului sunt auto, electronice si imobiliare. De exemplu, in februarie anul acesta cele mai cautate subiecte pe tocmai.ro au fost: BMW, tractor, Audi, Mercedes si iPhone.

„O paralela oarecum amuzanta este ca BMW-ul si tractorul au fost in topul cautarilor si in Suedia, unde brandurile de top vad site-ul nostru de anunturi ca pe un canal de advertising pentru toate industriile. Site-ul similar tocmai.ro din Suedia este un canal de comunicare uzual pentru orice dealer, in special in momentul in care se lanseaza noi modele auto, dar si pentru advertiserii din alte domenii precum banci sau companii de asigurari. Explicatia este simpla: cand cumpara o masina sau un apartament, oamenii au nevoie de un imprumut sau de o asigurare. Pe pietele mature, unde activam, site-urile noastre au atras un procent important din investitiile de marketing. Estimez ca acest trend se va face simtit si in Romania, insa este nevoie de timp si rabdare”, spune Tocca.

Citeste mai multe despre investitiile care au fost facute in Tocmai.ro, numarul de angajati ai companiei, planurile pe piata locala a suedezilor de la Schibsted intr-un articol care va fi publicat marti de wall-street.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri