Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei, a declarat, intr-o conferinta de presa organizata la Malmö, ca cel mai probabil, el va fi castigatorul marii finale a editiei din acest an a Eurovision Song Contest, insa artistul roman a spus ca printre favoriti se numara si Georgia si Ucraina, scrie Mediafax.


El a adaugat ca este pentru prima data cand un contratenor se califica in finala Eurovision, precizand ca este foarte mandru sa reprezinte la aceasta competitie Romania si pe toti cantaretii de opera.

"Sunt fericit pentru ca sunt un castigator - sunt in finala. Este pentru prima data cand un contratenor se califica in finala Eurovision. Vocea este cel mai important lucru si voi incerca sa fiu si mai bun sambata. Le multumesc tuturor celor care m-au votat. Am plans o jumatate de ora dupa anuntarea rezultatelor. Sunt prea sensibil. Sunt foarte mandru sa imi reprezint tara si sa ii reprezint pe toti cantaretii de opera", a declarat Cezar, intr-o conferinta de presa organizata la Malmö, dupa anuntarea rezultatelor celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest 2013.

Intrebat daca doreste sa ii multumeasca vreunei persoane, Cezar a declarat: "Vreau sa ii multumesc tatalui meu, care s-a dus la ceruri acum trei ani. El este cea mai importanta persoana din viata mea si ii dedic lui aceasta performanta".

Pe de alta parte, imediat dupa cea de-a doua semifinala, Cezar a remarcat faptul ca a avut probleme cu casca audio, dar a reusit sa le depaseasca continuand sa cante a cappella.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei, s-a calificat in finala Eurovision 2013, care va avea loc sambata, dupa ce a trecut, joi seara, de cea de-a doua semifinala care s-a desfasurat pe scena Malmö Arena (Suedia).

Cezar a concurat in cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2013, joi seara, unde piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur) a intrat in competitie pe pozitia 17.

Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Romania, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta si Grecia (intr-o ordine aleatorie) sunt cele 10 tari calificate in finala Eurovision 2013, dupa ce au trecut, joi seara, de cea de-a doua semifinala.

Cei 10 finalisti au fost desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura.

Pe de alta parte, Republica Moldova, Olanda, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Lituania, Ucraina si Rusia sunt primele 10 tari calificate in finala Eurovision 2013, dupa ce au trecut, marti, de prima semifinala. Aliona Moon, reprezentanta Moldovei, concureaza cu o piesa in limba romana - "O mie".

Totodata, tarile care merg direct in finala Eurovision 2013 sunt: Franta, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia.
Editia de anul acesta a concursului Eurovision se desfasoara la Malmö, in Suedia, dupa ce reprezentanta acestei tari, Loreen, a castigat, anul trecut, celebra competitie muzicala, cu piesa "Euphoria".

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului ce a avut loc la Baku, Azerbaidjan, cu piesa "Zaleilah".

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Sursa foto: http://www.eurovision.tv/page/multimedia/photos?gal=86483

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri