Bursa de Valori Bucuresti (BVB) are un buget de 0,7-0,8 milioane de euro pentru prima listare a unei companii private romanesti din ultimii sase ani, a declarat Lucian Anghel (foto), presedintele BVB, in cadrul M&A Outlook 2013, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst&Young, Raiffeisen Investment, Erste Asset Management si casa de avocatura PeliFilip.
Pe piata principala a Bursei de la Bucuresti sunt listate 75 de companii romanesti.

Intre companiile care in ultimii ani au anuntat in repetate randuri ca vor sa se listeze pe Bursa de la Bucuresti este Adeplast, unul dintre cei mai activi jucatori din piata materialelor de constructii.

Primele discutii despre listarea Adeplast au aparut in anii 2007 - 2008, valoarea ofertei initiale de actiuni (IPO) fiind la estimata atunci la circa 16 milioane de euro de catre proprietarul companiei. Daca s-ar lista pe BVB, Adeplast ar fi prima companie privata care ar face un IPO in ultimii sase ani.

"Imi aduc aminte ca in 2008 avem prieteni si cunostinte care aveau bani pe bursa si pur si simplu aveau satisfactia aceasta de a investi in actiunile unor companii listate. Cred ca a venit momentul sa renuntam la aceasta teroare pe care multi dintre noi o avem fata de pietele de capital", a declarat Marcel Barbut, proprietarul Adeplast.

Citeste si: Pana sa vina privatizarile pe Bursa, am gasit si antreprenori care nu sunt terorizati de piata de capital

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri