Spectatorii de teatru din Bucuresti au o varsta medie de 41 de ani, studii superioare, un venit lunar de peste 1.500 de lei si un statut social ridicat, potrivit unui studiu realizat de IMAS la cererea Teatrului Nottara din Capitala, conform Mediafax.
Pentru studiu au fost completate 800 de chestionare, prin metoda CATI (interviuri prin telefon asistate de calculator). Perioada de culegere a datelor a fost 11-19 decembrie 2012, iar publicul tinta, rezidentii din Bucuresti, cu varsta de peste 12 ani. Printre scopurile acestui studiu s-au numarat masurarea notorietatii teatrelor din Bucuresti, identificarea motivatiei frecventarii teatrelor si determinarea preferintelor publicului bucurestean cu privire la genuri teatrale, actori si regizori. Toti repondentii au fost selectati dintr-o lista, in mod aleatoriu.

In urma acestui studiu, s-a descoperit ca 37,1% dintre spectatori au varste intre 30 si 44 de ani, media de varsta fiind 41 de ani, 29% au venituri lunare de peste 1.500 de lei, 71% au studii superioare si tot atatia au un statut social inalt, iar 82,3% dintre cei chestionati sunt persoane care utilizeaza zilnic internetul. De asemenea, 40% dintre spectatorii bucuresteni cumpara bilete online.

Un numar relativ mare dintre persoanele intervievate, 36%, declara ca au fost la teatru in ultimul an. Aceasta inseamna aproximativ 585.500 de bucuresteni. 15,2% din acestia spun ca au mers la teatru cel putin o data in ultima luna, 33,9% au mers cel putin o data in ultimele trei luni, iar 49,5% au mers la teatru cel putin o data in ultimul an.

Majoritatea teatrelor consacrate din Capitala au o notorietate foarte mare in randul spectatorilor. Cel care conduce detasat este Teatrul National Bucuresti, cu 73,6%, urmat de Teatrul Nottara (45,4%) si Teatrul Bulandra (43,1%), Teatrul Mic (37,6%), Teatrul de Comedie (32,3%), Teatrul Odeon (28,5%), Teatrul Masca (22,6%), Teatrul Tandarica (21%), Teatrul Foarte Mic (17,4%) si Teatrul "Ion Creanga" (15,8%).

De asemenea, una dintre concluziile studiului este faptul ca actorii sunt cel mai important argument pentru spectatori. 87% din repondenti au spus ca, atunci cand aleg sa mearga la un spectacol de teatru, distributia joaca cel mai important rol. In ordinea importantei urmeaza autorul piesei (61%) si recomandarile cunoscutilor (54%). De asemenea, 87% din repondenti au spus ca prefera sa mearga la teatre cu genuri diferite de piese, iar 68,6% spun ca isi doresc sa vada spectacole de comedie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri