Industria de PR (relatii publice) la nivel mondial a continuat sa creasca anul trecut, evolutia fiind de circa 8% - al treilea an consecutiv de crestere aproximativ similara -, companiile independente continuand sa avanseze mai rapid decat multinationalele majore, scrie presa internationala.
Companiile independente au evoluat cu circa 8,6% anul trecut. Cele mai mari companii din industrie, WPP, Omnicom, Interpublic, Publicis si Havas au crescut, in medie, cu 6%.

Acest lucru inseamna ca intreaga industrie a evoluat anul trecut cu 7,9%, similar cu cresterea din 2011 (7,9%) si cu cea din 2010 (8,1%). Veniturile globale generate de companiile de PR s-au ridicat la 9,5 miliarde de dolari. Cei cinci giganti si-au micsorat cota de piata din aceasta suma, de la 50% in urma cu doi ani la circa 45% in prezent. The Holmes Report situeaza piata de PR la circa 11 miliarde de dolari, datorita companiilor mai mici care nu-si raporteaza veniturile.

Citeste mai multe pe Worldreport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri