Publicis si Omnicom, doua dintre cele mai puternice companii din domeniul publicitatii, se apropie de incheierea unui contract de fuziune, scrie Bloomberg citand o sursa apropiata situatiei.

In urma fuziunii dintre grupul francez Publicis si gigantul american Omnicom va rezulta cea mai mare companie de publicitate din lume, devansand actualul lider al pietei, WPP.

Noua entitate ar putea avea o valoare de piata de peste 30 de miliarde de dolari.

Publicis, Omnicom si britanicii de la WPP si-au majorat afacerile din ultimii ani prin consolidare.

Piata de publicitate va creste cu 5% la nivel global, pana la 543,9 mld. dolari, potrivit estimarilor facute de analistii ZenithOptimedia.

Publicis detine printre altele agentiile de publicitate Leo Burnett si Saatchi&Saatchi.

Omnicom a fost creata in anul 1986 si a generat anul trecut afaceri de 14 mld. dolari, prin intermediul unor agentii precum BBDO Worldwide.

Cu toate acestea, o eventuala fuziune ridica semne de intrebare referitor la conflictele intre clientii diferitelor agentii. Astfel, o companie nu ar dori sa plateasca o agentie care lucreaza si pentru alti competitori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri