Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa someze public Romania TV pentru emisiunea "Stirile Serii", din 25 iunie, in care Corneliu Vadim Tudor, Lidia Mitchievici si avocatul lui George Becali, Pavel Abraham, au discutat despre arestarea lui Becali, transmite Mediafax.
Consiliul National al Audiovizualului a analizat, in sedinta de joi, si o sesizare primita in urma difuzarii respectivei emisiuni.
"Consider ca este foarte nepotrivita atitudinea acestui post de TV care critica vehement justitia pentru ca l-a arestat pe dl. Becali. Parca stiam ca justitia nu trebuie criticata pentru hotararile sale. Nu stiam ca mai nou, probabil pentru niste interese (este evident) domnii si doamnele din emisiunea respectiva critica aceste hotarari (mai rau ca o fac chiar cu avocatul dlui Becali-Dl. Abraham) si il injura pe dl. Basescu", se arata in sesizarea trimisa CNA.
Potrivit Roxanei Niculescu, directorul de programe al Romania TV, in emisiune "s-a vorbit pur si simplu despre o cerere de gratiere", pe care orice persoana o poate adresa presedintelui.
Christian Mititelu, membru al CNA, a spus ca in emisiunea respectiva nu a existat pluralism. "Nu exista posibilitatea ca fiecare sa-si formeze singur opinia dupa emisiune. Erau trei oameni care incercau sa obtina gratierea lui Becali", a mai spus Mititelu.
Pe de alta parte, un alt membru al CNA, Radu Calin Cristea, a precizat ca Romania TV a avut in mai multe randuri probleme din cauza lui Corneliu Vadim Tudor. "Eu constat si sper sa nu gresesc ca (Romania TV - n.r.) este postul care il invita cel mai des pe Corneliu Vadim Tudor in emisiunile sale. In clipa in care il ai pe acesta in studio, pericolul de a incalca din punct de vedere editorial, jurnalistic, anumire norme este maxim. Ceea ce se intampla si in aceasta emisiune, glume si neseriozitate (...), dar nu cred ca s-a inventat un moderator, nici in Romania, nici in lume, care sa il poata tempera pe Vadim Tudor", a spus Radu Calin Cristea.
In acest context, Christian Mititelu a propus somarea publica a televiziunii Romania TV, propunerea sa fiind adoptata in unanimitate de membrii CNA (Florin Gabrea, Lorand Turos, Laura Georgescu, Rasvan Popescu, Radu Calin Cristea, Christian Mititelu, Monica Gubernat si Cristina Trepcea).
Sanctiunea a fost aplicata in baza articolului 3, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor", si a articolului 66, alineatul 1, litera a din Codul de reglementare a continutului audiovizual, conform caruia "In programele de stiri si dezbateri informarea in probleme de interes public, de natura politica, economica, sociala sau culturala, trebuie sa respecte urmatoarele principii: a) asigurarea impartialitatii, echilibrului si favorizarea liberei formari a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate in opozitie, in perioada in care problemele sunt in dezbatere publica".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri