Editia irlandeza a tabloidului The Sun a renuntat la fotografiile cu femei care pozeaza topless si care erau publicate in pagina 3 a acestui ziar, scrie Mediafax, care citeaza The Guardian.
Decizia scoaterii acestor imagini din editia irlandeza a The Sun a fost motivata prin asa-numitele "diferente culturale" dintre Irlanda si Marea Britanie. In Marea Britanie, The Sun continua sa publice imagini cu femei topless in pagina 3.

"Pagina 3 este una dintre atractiile majore ale The Sun in Marea Britanie si face parte dintr-o suita de materiale jurnalistice, care implica in egala masura divertisment si informatie. In editia irlandeza a The Sun ne straduim sa furnizam cititorilor acele elemente care ofera publicatiei valoare, in print si in mediul digital, dar ne straduim si sa satisfacem nevoile cititorilor nostri si sa reflectam diferentele culturale din Irlanda", a declarat Paul Clarkson, publisherul editiei irlandeze a The Sun.

Potrivit theguardian.com, decizia este una remarcabila pentru aceasta publicatie, care a prezentat timp de mai multi ani fotografii cu femei topless, fara a se preocupa de "diferentele culturale" pe care le invoca acum.

Cu toate ca a renuntat la imaginile cu femei topless din pagina 3, editia irlandeza a The Sun continua sa publice fotografii cu femei atragatoare, insa fara a le dezvalui zonele intime.

Astfel, luni, The Sun Irlanda a publicat imagini cu Marilyn Monroe, iar ulterior in paginile publicatiei au aparut modelul olandez Sylvie van der Vaart, Rosanna Davison, castigatoarea competitiei de frumusete Miss World din 2003, si modelul sud-african Candice Swanepoel. Desi imaginea cu Swanepoel o prezinta pe aceasta topless, modelul isi ascunde sanii cu propriile brate.

Potrivit publicatiei The Irish Times, la biroul The Sun din Dublin s-au primit cateva telefoane de la cititori, care au cerut explicatii privind scoaterea imaginilor cu femeile topless. Insa doar un singur cititor a solicitat reintoarcerea fetelor topless in pagina 3 a editiei irlandeze a The Sun.

In luna iunie, The Sun a vandut, in medie, 63.743 de exemplare pe zi in Irlanda, tirajul scazand de la 72.000 de exemplare fata de iunie 2012.

Decizia luata de The Sun vine la sase luni dupa ce magnatul Rupert Murdoch a lasat sa se inteleaga, printr-un mesaj postat pe Twitter, ca intentioneaza sa renunte la fotografiile cu femei care pozeaza topless si care sunt publicate la pagina 3 din tabloidul The Sun.

Intr-un mesaj postat pe Twitter de un cititor al The Sun, acesta s-a adresat proprietarului companiei News Corporation cu urmatoarele cuvinte: "Serios, Pagina 3 e atat de depasita - e ceva care tine atat de mult de secolul trecut!", dupa cum a relatat in 12 februarie bbc.co.uk.

Rupert Murdoch i-a raspuns: "Poate ca ai dreptate, nu stiu. Dar ma voi gandi la asta".

Totodata, Murdoch a spus ca acele fete topless din pagina 3 ar putea fi inlocuite cu fotografiile "unui han plin cu femei stralucitoare si pasionate de moda".

Sustinatorii campaniilor duse impotriva paginii 3 din The Sun au afirmat ca acele fotografii sunt sexiste, insa conducerea ziarului si-a aparat de fiecare data punctul de vedere.

Fotografiile unor femei care pozeaza topless apar pe pagina a treia din The Sun de mai bine de 40 de ani, iar o eventuala renuntare la aceasta ar reprezenta o schimbare majora pentru formatul tabloidului britanic.

O campanie impotriva acestor fotografii, intitulata "No More Page Three", a fost lansata in Marea Britanie, iar unul dintre sustinatorii ei, i-a raspuns lui Rupert Murdoch pe Twitter: "Nu ne vom opri pana cand pagina 3 nu va fi scoasa permanent, definitiv, din ziar, iar mesajul dumneavoastra de ieri ni se pare incurajator".

Sursa foto: http://www.theguardian.com/media/greenslade/2013/aug/08/sun-page-3

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri