Cantaretul Paul McCartney va reintra in posesia drepturilor asupra catalogului muzical al trupei The Beatles, detinute in trecut de Michael Jackson, in virtutea unei norme juridice din Legea drepturilor de autor din Statele Unite, conform Mediafax.

Starul britanic s-a certat cu Michael Jackson dupa ce a pierdut drepturile asupra cantecelor trupei sale, in urma cu peste 30 de ani, insa, potrivit Legii drepturilor de autor din 1976, orice cantec compus inainte de 1978 va intra in proprietatea compozitorului sau dupa 56 de ani.

Paul McCartney, in varsta de 71 de ani - care are o avere de peste 485 de milioane de lire sterline (753 milioane dolari) -, va putea sa incaseze bani din redevente si din drepturi de autor, peste cinci ani, si va putea dupa aceea sa recupereze tot mai multe cantece in fiecare an, ceea ce inseamna ca va recastiga cea mai mare parte din catalogul muzical al trupei The Beatles pana in anul 2026.

Artistul britanic, care a inregistrat cu "regele muzicii pop" duetul "Say Say Say", in 1983, a pus punct prieteniei sale cu Michael Jackson dupa ce acesta a facut o oferta mai mare decat a lui in licitatia organizata de grupul Sony, cumparand astfel catalogul muzical al trupei The Beatles pentru suma de 31 de milioane de lire sterline (48,3 milioane dolari).

"Paul a fost extrem de furios vreme de cateva decenii. E mai mult o chestiune personala decat una de afaceri. Acum va putea sa recupereze ceea ce ii apartine de drept", a declarat o sursa pentru tabloidul The Sun.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si