Politia britanica a anuntat ca examineaza o serie de informatii noi referitoare la moartea printesei Diana intr-un accident de automobil in 1997 la Paris, inclusiv o afirmatie potrivit careia printesa a fost asasinata de un membru din fortele armate britanice, informeaza AFP, citat de Mediafax.
Citand o sursa militara, agentia de presa britanica Press Association (PA) afirma ca acea afirmatie a fost facuta de fostii socri ai unui fost soldat britanic si se baza pe o serie de informatii despre care acesta vorbise in trecut.

PA si postul de televiziune britanic Sky News au precizat ca aceste noi elemente au fost furnizate Scotland Yard de catre Politia militara regala.

Sky News afirma ca acea informatie contine referiri la jurnalul intim al printesei Diana si la SAS (Special Air Service), o unitate de elita din armata britanica.

Intr-un comunicat, politia a spus ca examineaza o serie de informatii care i-au parvenit recent referitoare la moartea printesei Diana si a iubitului ei Dodi Al-Fayed si ca va verifica "pertinenta lor si credibilitatea lor".

"Nu este vorba de redeschiderea unei anchete", a adaugat politia britanica, care a subliniat faptul ca examinarea noilor informatii nu face parte din "Operation Paget".

"Operation Paget" a fost numele dat anchetei pe care politia a deschis-o pentru a investiga teoriile despre existenta unui complot, care au devenit tot mai numeroase, in legatura cu accidentul de automobil in care a murit printesa Diana. Ancheta a ajuns la concluzia ca toate acele teorii erau lipsite de fundament.

Scotland Yard nu a dorit sa ofere alte detalii.

De asemenea, Ministerul Apararii din Marea Britanie a refuzat sa faca orice comentariu.

Diana, fosta sotie a printului Charles, mostenitorul tronului britanic, si iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca si soferul lor Henri Paul, au murit intr-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, in tuneul de sub podul Alma din Paris.

Dodi Al-Fayed si soferul au fost declarati morti la locul accidentului, in timp ce printesa Diana a murit mai tarziu la spital.

Garda de corp Trevor Rees-Jones, membru al echipei insarcinate cu securitatea familiei Al-Fayed, a supravietuit.

Diana, mama printilor William si Harry, s-a casatorit cu printul Charles in 1981. Cei doi s-au despartit in 1992 si au divortat in 1996.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri