Licentele terestre ale Radio Guerrilla, care au fost retrase joi de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), vor fi scoase la concurs de CNA in luna octombrie, dupa cum a anuntat Laura Georgescu, presedintele Consiliului, la concurs anuntandu-si deja prezenta si Liviu Mihaiu, conform Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului a decis sa retraga toate licentele audiovizuale ale Radio Guerrilla, detinute de Realitatea Media SA, ceea ce implica faptul ca postul de radio trebuie sa se inchida oficial.

Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exacta de la care Radio Guerrilla trebuie sa inceteze emisia. Insa, in mod obisnuit, deciziile luate de CNA trebuie puse in aplicare din momentul in care radiodifuzorul - in cazul de fata Realitatea Media SA - primeste oficial documentul prin care este informat de hotararea luata de Consiliu. Astfel, este de asteptat ca decizia CNA privind retragerea licentelor Radio Guerrilla sa ajunga la Realitatea Media SA cel mai probabil vineri.

Decizia vizeaza toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre si o licenta de satelit) pe care Realitatea Media SA le detine.

Licentele terestre ale Radio Guerrilla sunt in Bucuresti, Baia Mare, Braila, Cernavoda, Cluj, Comanesti, Constanta, Craiova, Darabani, Focsani, Iasi, Oltenita, Petrosani, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Sighisoara, Sulina, Targu Mures, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Decizia a fost luata de CNA dupa ce, pe 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA, aflata in insolventa, a anuntat ca va vinde la licitatie, prin administratorul sau judiciar, HM Expert IPURL, licentele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. Potrivit unor anunturi postate luni pe site-ul HM Expert IPURL, licitatiile se vor desfasura saptamanal, in fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar.

Astfel, in sedinta precedenta a CNA, din 17 septembrie, CNA a anuntat ca vanzarea la licitatie a licentelor audiovizuale ale Radio Guerrilla este ilegala, precizand ca aceste licente vor fi retrase de Consiliu in cazul in care ele vor fi tranzactionate prin licitatie. In aceeasi zi, anunturile de scoatere la licitatie a licentelor Radio Guerrilla au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL.

Cu toate acestea, in sedinta de joi, CNA a reluat discutiile si a retras licentele Radio Guerrilla. La sedinta CNA de joi au participat si Mihaela Hamza, reprezentantul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL, Andrei Taru, avocatul Realitatea Media SA, Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, Liviu Mihaiu si Mihai Dobrovolschi, realizatori la Radio Guerrilla.

In timpul sedintei, Andrei Taru, avocatul Realitatea Media SA, a spus ca membrii comitetului creditorilor de la Realitatea Media si-au exprimat intentia de a incheia contracte de management pentru exploatarea Radio Guerrilla. In acest sens, a fost incheiat un contract intre Realitatea Media SA si Expresiv SA, pentru exploatarea licentelor Radio Guerrilla de catre societatea Expresiv, pentru o suma de 6.500 de euro pe luna, dar contractul nu a fost inca avizat de judecatorul sindic, fapt pentru care nu isi produce inca efectele.

Asociatii Expresiv SA sunt Radoway Limited (Cipru) - 56,25%, Sindicatul National Petrom-Energie - 43,13% si Nistorescu Cornel - 0,62%. Radoway Limited (Cipru) este detinuta de Tasoula Charilaou, potrivit informatiilor postate pe site-ul CNA. Totodata, presedintele Consiliului de Administratie al Expresiv SA este Liviu Mihaiu, dupa cum a spus acesta in sedinta de joi a CNA.

"Acest contract (incheiat cu Expresiv SA, n.r.) este un contract care, la momentul de fata, nu a intrat in vigoare. Va fi supus comitetului creditorilor si controlului de legalitate al judecatorului sindic si abia ulterior va putea sa isi produca efectele", a spus Andrei Taru.

Mihaela Hamza a adaugat ca, prin incheierea acestui contract intre Realitatea Media si Expresiv, se incearca mentinerea actualei echipe a Radio Guerrilla si a formatului actual al acestui post de radio.

Laura Georgescu, presedintele CNA, a spus, insa, ca acest contract este datat 14 august si isi produce deja efectele. "Deja Realitatea Media a dat in exploatare, contra 6.500 de euro pe luna, Radio Guerrilla (...) Noi aparam interesul public care doreste Radio Guerrilla, aparam interesul realizatorilor (...) CNA ii va apara ca sa nu ii jecmaniti de bani si vor ramane cu Radio Guerrilla pe piata", le-a spus Laura Georgescu reprezentantilor Realitatea Media.

Raspunzand intrebarilor puse de Laura Georgescu, Liviu Mihaiu a confirmat faptul ca a semnat acel contract, dar nu a platit inca remuneratia prevazuta. Totodata, Liviu Mihaiu a spus ca a depus o oferta pentru a cumpara licentele Radio Guerrilla, in urma anuntului de scoatere la licitatie a acestora facut de HM Expert IPURL, administratorul judiciar al Realitatea Media.

"CNA exista ca sa apere realizatorii de radio si de televiziune, nu ca sa fie prostiti de oameni care vor sa faca bani", a mai spus, la randul sau, Laura Georgescu.

"Ideea obsesiva de la care exploram toate caile este de a tine acest radio in viata cu tot ce suntem noi in stare: daca trebuie sa-l cumparam, il cumparam, daca trebuie sa ne batem pentru el, ne batem pentru el. Am trait consecintele insolventei, a nenumaratelor procese cu nenumarati creditori, proprietari (...) Ceea ce vrem noi este ca clasa muncitoare din Radio Guerrilla sa ramana in Radio Guerrilla si eventual sa devina si proprietarul Radio Guerrilla", a spus si Liviu Mihaiu.

"Inclusiv ati accepta sa retragem licenta (Radio Guerrilla, n.r.) si peste 45 de zile sa veniti la concurs sa le obtineti?", l-a intrebat Laura Georgescu pe Liviu Mihaiu. Ea a facut referire la faptul ca CNA a anuntat deja, din data de 17 septembrie, ca va organiza, incepand din 28 octombrie, un concurs pentru atribuirea a 46 de licente radio. Astfel, acum, Laura Georgescu a sugerat ca, alaturi de cele 46 de licente deja anuntate, la concurs vor fi scoase si licentele pe care a emis Radio Guerrilla.

Citeste si:

    Liviu Mihaiu a confirmat interesul de a participa la acest concurs. Insa membrul CNA Valentin Jucan a atras atentia ca va fi un concurs la care poate participa oricine.

    "Da, dar suntem atat de buni incat sa venim si sa le reluam", i-a raspus Liviu Mihaiu.

    La randul sau, intrebat daca ii este teama sa vina la un concurs pentru a reobtine licentele Radio Guerrilla, Mihai Dobrovolschi a spus: "Eu, personal, aveam aceeasi parere despre aceste licente, sunt publice, nu sunt ale noastre, nu vrem sa le cumparam, vrem sa le ocrotim (...) Mi-e frica un pic (sa vina la un concurs la CNA, n.r.), pentru ca se intampla contra-minuni in Romania", a spus Dobrovolschi.

    In cazul in care CNA va decide sa scoata la concurs si licentele pierdute de Radio Guerrilla in luna octombrie, vor fi vizate doar cele 23 de licente terestre, licenta de satelit avand un alt statut din punctul de vedere al legislatiei audiovizuale, au explicat reprezentantii CNA.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


    Setari Cookie-uri