Piata de publicitate din Romania va incepe sa creasca din 2014, dupa ce anul acesta va inregistra o scadere de 3,6% comparativ cu 2012, potrivit unui comunicat de presa al agentiei de media Zenith Romania.

Astfel ar fi primul an de crestere al pietei dupa 2008. De asemenea, oficialii companiei de media estimeaza o continuare a majorarii pietei si in 2015 (de o cifra), fata de 2014.

Reprezentantii agentiei de media nu au oferit date despre valoarea la care vor ajunge investitiile in publicitate anul acesta. Insa , conform studiului Media Fact Book, realizat de agentia de media Initiative acestea ar putea fi de 295 de milioane de euro anul acesta.

“Internetul ramane in continuare singurul tip de media aflat in crestere, segmentul de performance media aducand o contributie majora acestei cresteri. In 2013 internet-ul va atinge o cota de 12% din totalul consumului de publicitate din Romania. Investitiile TV se afla intr-o usoara descrestere de 3%, in timp ce presa ramane principalul tip de media afectat, cu o scadere de 15% pentru ziare si de 10% pentru reviste”, conform oficialilor Zenith Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri