Cea de-a 17-a editie a Festivalului Filmului Francez, care sta anul acesta sub semnul celei mai noi generatii de regizori francezi, aflati la primul sau al doilea lungmetraj, va avea loc intre 1 si 8 noiembrie in Bucuresti, publicul fiind invitat sa voteze pelicula preferata din competitive, conform Mediafax.

Pentru prima oara in istoria festivalului, publicul va fi incurajat sa voteze lungmetrajul preferat din cele opt filme din competitie, iar pelicula va castiga premiul publicului TV5 Monde.

In afara competitiei, festivalul mai cuprinde cinci sectiuni, dintre care Panorama - cele mai importante filme franceze ale anului 2013 ("La Vie d'Adèle, chapitres 1&2 Palme d'Or 2013, "Camille Claudel 1915" - marele premiu al juriului la Berlin 2013), Comedie - cele mai bune comedii ale anului trecut, Ecran Large - coproductii franco-romane din ultimii doi ani Cine junior - trei animatii recente, Retrospectiva - dedicata anul acesta regizoarei-cult Claire Denis, cu o selectie de sase titluri, de la primele sale filme pana la filmografia recenta.

Invitatii de anul acesta sunt tinerii cineasti Antoine Barraud (regizorul filmului "Les Gouffres", sectiunea Competitie), Jean Denizot (regizorul filmului "La Belle Vie", sectiunea Competitie) si jurnalistul Jean-Philippe Tesse. Lor li se alatura Ionut Teianu (scenarist si regizorul documentarului "Afacerea Tanase", sectiunea Ecran Large), Vanina Vignal (regizoarea filmelor "Stella" si "Dupa Tacere", sectiunea Ecran Large) si scriitorul si regizorul de teatru Virgil Tanase.

Abonamentele normale pentru toate filmele din competitie este de 50 de lei, iar pentru toate filmele din retrospectiva Claire Denis, de 30 lei. Studentii beneficiaza de abonamente la preturi reduse: competitie - 30 lei si retrospectiva Claire Denis - 20 lei.

Pretul unei singure proiectii, in afara abonamentelor este de 10 lei. Biletele si abonamentele pot fi cumparate direct de la casieria salii de cinema Elvira Popescu si online, de pe http://eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco.

In acest an, festivalul se desfasoara intre 1 si 10 noiembrie la Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Oradea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri