Tabloul "Arabii din Oran", de Eugène Delacroix, al carui pret estimat de specialisti este de 600.000 de euro, furat in noiembrie 2012 la Paris, a fost gasit in luna iunie la Belgrad si repatriat in Franta, saptamana aceasta, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Hotul, un sarb in varsta de 50 de ani, a fost arestat la Paris si condamnat la inchisoare in luna septembrie. Barbatul a furat aceasta panza de mici dimensiuni - 15 cm x 19 cm - la sfarsitul lunii noiembrie 2012, dintr-o galerie de arta de pe strada Saint-Honoré din Paris.

Autorul faptei a fost supus interogatoriului in cadrul unei anchete judiciare, pentru furt si tainuire in banda organizata, care, conform surselor judiciare, se specializase in "traficul cu opere de arta".

Barbatul este, de asemenea, banuit de furtul unei statuete a Victoriei Samothrace, estimata la 40.000 de euro, dintr-un magazin Lalique din Paris, cu o zi inainte de a sustrage tabloul lui Delacroix, dar si pentru furtul altui tablou, la sfarsitul lunii noiembrie 2011, tot la Paris.

Eugène Delacroix (1798 - 1863) este considerat unul dintre fondatorii miscarii romantice in pictura europeana. Artistul este cunoscut pentru tablourile de inspiratie istorica, precum "Masacrul din Chios", "Moartea lui Sardanapal" si "Libertatea conducand poporul".

Citeste si:
Măsurile de izolare oferă oraşelor din Europa un aer mai curat
Măsurile de izolare oferă...

Sursa foto: http://www.everypainterpaintshimself.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Cum s-au schimbat hobby-urile românilor în timpul carantinei
Setari Cookie-uri