Les Films de Cannes à Bucarest s-a incheiat joi, dupa sapte zile in care peste 11.000 de spectatori au descoperit filme la CinemaPRO, Studio si Elvira Popescu, majoritatea proiectiilor de seara fiind sold-out, iar cererea depasind, in cazul unora dintre pelicule, capacitatea salilor, conform Mediafax.

Les Films de Cannes à Bucarest a devenit cel mai asteptat eveniment cinematografic al toamnei, cea de-a patra editie aducand peste 11.000 de spectatori in cele trei sali ale festivalului. Vedete au fost cele 18 lungmetraje aduse in premiera de la Cannes, inclusiv cele distinse cu Palme d'Or, marele premiu, premiul pentru regie, scenariu, interpretare si premiul juriului.

Cele mai multe dintre proiectiile de seara au fost sold-out, iar cererea a depasit de multe ori capacitatea salilor. Succes au avut si cele zece filme din Retrospectiva Maurice Pialat, vizionate de cateva mii de spectatori.

Festivalul s-a deschis cu filmul recompensat pentru regie la Cannes, "Heli", prezentat chiar de regizorul Amat Escalante, si s-a incheiat cu tulburatorul, controversatul "Adèle: Capitolele 1 & 2", in prezenta castigatorului Palme d'Or Abdellatif Kechiche.

Cei doi regizori, aflati pentru prima data in Romania, au fost incantati de primirea publicului - au stat de vorba cu spectatorii pana noaptea tarziu, au acordat autografe, s-au intalnit cu jurnalistii si au sustinut masterclass-uri la care au participat cateva sute de studenti ai scolilor de film si cinefili.

Citeste si:
Filmele de la Cannes ajung la Bucuresti intre 25 si 31 octombrie
Filmele de la Cannes ajung la...

Spectatorii au avut ocazia sa-i intalneasca la Bucuresti si pe celebra actrita franceza Sandrine Bonnaire, care si-a prezentat cel mai recent film, "J'enrage de son absence", Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, care a revenit la Bucuresti dupa ce a prezentat prima editie, producatoarea Sylvie Pialat, criticul de film Nick James, redactor-sef al Sight & Sound, si actorul Christophe Paou, protagonistul din "L'Inconnu du lac", care a discutat cu publicul despre temele delicate din filmul distins cu premiul pentru regie Un Certain Regard.

Peste 60 de filme au rulat intre 25 si 31 octombrie la CinemaPRO, Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost initiat in 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Editia a patra a fost organizata de Asociatia Cinemascop si Voodoo Films, in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti si cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ministerului Culturii. Festivalul a beneficiat de sprijinul distribuitorilor Independenta Film si Asociatia Macondo.

Citeste si:
Cetăţenii surprinşi în parcuri riscă amenzi cuprinse între 100 şi...
Aurelian Bădulescu: Cetăţenii...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Setari Cookie-uri