Pe 2 iulie debuteaza a saptea editie a Scolii de Vara “Romaia Secolului XXI” organizata de Asociatia Studenteasca “Voluntari pentru Idei si Proiecte” (VIP).
Proiectul se adreseaza studentilor si masteranzilor romani si consta in doua saptamani de conferinte cu personalitati ale momentului din Romania. Tema de anul trecut a fost “Societatea civila- Instructiuni de folosire”. Invitatii au fost placut impresionati de tinerii participanti si au declarat cu tarie ca Romania este pe maini bune.

Anul acesta tema Scolii de Vara este “Dezvoltarea Durabila : Provocare pe termen lung”. De ce dezvoltare durabila? Datorita identificarii unei lipse de initiative si viziune pe termen lung pentru realizarea stabilitatii economice si social-politice in Romania. Dezvoltarea durabila porneste de la intelegerea necesitatii si beneficiilor unei abordari strategice in toate actiunile factorilor de decizie si societatii civile. Asa ca asociatia VIP ii provoaca pe studentii si masteranzii romani sa raspunda impreuna la intrebarea “Ce-i de facut?”.

Scoala de Vara de anul acesta inseamna doua saptamani de discutii aprinse cu invitati ca Principele Radu, Cristian Parvulescu sau Lucian Mandruta. Scoala de Vara inseamna o experienta determinanta in viata oricarui tanar student. Treizeci de participanti frumosi si destepti vor locui impreuna cu organizatorii si vor fi aproape de cei asijderea lor.

Promovarea proiectului este in plina desfasurare. Cei carora le-am atras atentia si vor sa participe, trebuie sa trimita formularul de aplicare, impreuna cu CV-ul si un eseu (nu mai lung de 2000 de cuvinte) pe tema “Durabil pentru Romania” la adresa scoaladevara@gmail.com, pana pe data de 23 iunie. Formularul si mai multe detalii le puteti afla la www.scoaladevara.com. Persoana de contact Gena Turcu, tel 0720 057 774, e-mail gena_turcu@yahoo.com .

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »