Filmul "Stalingrad 3D", primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obtinut cele mai mari incasari inregistrate vreodata in Rusia in weekendul premierei, respectiv cele mai mari incasari din China reusite de un film strain care nu a fost produs la Hollywood, scrie Mediafax.

Astfel, filmul "Stalingrad 3D" a obtinut incasari de 14,3 milioane de dolari in primul sau weekend de proiectii in Rusia, unde a rulat in 1.400 de cinematografe. Filmul a fost lansat in Rusia pe 10 octombrie.

Drama de razboi, care a beneficiat de un buget de 30 de milioane de dolari, este o coproductie Rusia-Germania, cu un scenariu inspirat de anumite scene din romanul "Viata si destin" de Vasili Grossman si de povestea "Casei lui Pavlov", o cladire de pe malul Volgai, devenita un simbol al rezistentei impotriva fortelor net superioare ale soldatilor germani.

Filmul urmareste povestea unui grup de soldati rusi care, in timpul asedierii Stalingradului din toamna lui 1942, tin piept soldatilor germani in incercarea lor de a proteja singura supravietuitoare a cladirii de apartamente, o tanara in varsta de 19 ani, de haosul si cruzimea din jur.

Regizat de Fiodor Bondarciuk (care in 2008 a realizat blockbusterul SF "Obitaemii ostrov"), filmul ii are in distributie, printre altii, pe Serghei Melkumov, Serghei Bondarciuk, Thomas Kretschmann, iar muzica este semnata de Angelo Badalamenti ("Twin Peaks").

Citeste si:
Coronavirus: Rusia a anunţat primul deces
Coronavirus: Autorităţile de...

Dupa incasarile record din Rusia, filmul a obtinut castiguri impresionante si in China, unde a inregistrat 8,3 milioane de dolari in primul weekend de la lansarea in cinematografe pe 31 octombrie, acestea fiind cele mai mari incasari obtinute vreodata de un film care nu a fost produs in Statele Unite sau in China.

Nu se cunoaste deocamdata data la care filmul, distribuit in Rusia prin Sony Pictures, via Columbia Pictures, va fi distribuit si in Statele Unite si Europa, compania Columbia trebuind sa decida mai intai daca va opta pentru dublarea sau subtitrarea peliculei.

Fiodor Bondarciuk, nascut pe 9 mai 1967, fiul cunoscutului regizor Serghei Bondarciuk si al actritei Irina Skobteva, este un regizor de film, actor, realizator de videoclipuri si producator rus.

Fiodor Bondarciuk si-a lansat cariera de regizor in anul 2005, cand a turnat filmul "Deviataia rota", care prezinta povestea celebrei companii disciplinare" a noua, Regimentul 345, care a luptat in Afganistan, film ce a fost propunerea Rusiei la Oscar.

Citeste si:
Activitatea este reluată treptat în oraşul chinez Wuhan, epicentrul...
Coronavirus | Activitatea...

Urmatorul film de succes a fost SF-ul "Obitaemii ostrov", in 2008, dupa povestea fratilor Strugatki, autori rusi de SF si Fantasy, cu un buget de 36,5 milioane dolari, la care regizorul a filmat vreme de patru ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Coronavirus | PRO TV își schimbă grila: se mărește programul de știri
Setari Cookie-uri