Bulgaria este tara cu cei mai numerosi "dependenti de televizor" din Europa, intrucat 43% dintre cetatenii acestei tari petrec in medie peste trei ore pe zi in fata micilor ecrane, informeaza dailymail.co.uk, conform Mediafax.

Studiul a fost realizat de European Social Survey in 30 de tari europene.

Pe locul al doilea in acest clasament s-a situat Marea Britanie - 32% dintre britanici privesc la televizor peste trei ore pe zi.
Irlanda ocupa locul al treilea, cu un procent de 28%.

La polul opus s-a aflat Germania, cu un procent de doar 13%.

Media europeana a fost de 21%.

Citeste si:
Viata cu mana pe telecomanda: este tara europeana cu cei mai multi...
Viata cu mana pe telecomanda:...

Autorii studiului nu au analizat insa si obiceiurile europenilor in weekend, perioada saptamanii in care oamenii privesc si mai mult la televizor.

In ciuda faptului ca britanicii ocupa un loc fruntas in acest clasament, ei privesc la televizor foarte putine stiri si anchete sociale - 13% spun ca nu urmaresc deloc astfel de programe.

Doar Israelul si Slovenia, cu 16%, respectiv 15%, sunt tarile ai caror cetateni evita stirile si anchetele sociale la televizor mai mult decat o fac britanicii. Procentul a fost 4% in Germania, Danemarca si Finlanda.

Media pe plan european, la acest criteriu, a fost de 8%.

Citeste si:
GFK Romania: 10% dintre gospodarii au LCD-uri si plasme
GFK Romania: 10% dintre...

Oamenii de stiinta spun ca privitul excesiv la televizor poate avea efecte daunatoare asupra sanatatii, precum stimularea fumatului si declansarea obezitatii.

Fiecare ora petrecuta in fata televizorului scurteaza durata de viata cu 22 de minute. Persoanele care privesc la televizor timp de sase ore pe zi au o speranta de viata cu cinci ani mai mica, potrivit unui studiu recent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Turistii romani se muta pe litoral, de 1 mai, dar si in statiunile balneo