The Money Chanel, societatea ce detine posturile de televiziune Realitatea TV si care a finalizat recent negocierile cu Grupul de Presa Catavencu pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni, a cedat 8 licente de televiziune si 7 licente de radiodifuziune.
Suma pentru care Global Video Media a preluat licentele de la Realitatea Media este de 870.000 de euro. Cele mai scumpe licente au fost cele de televiziune, din Cluj-Napoca si Craiova (115.000 euro), Deva si Ramnicu-Valcea (75.000 euro), precum si licentele de radio pentru Bucuresti (95.000 euro), Craiova si Cluj-Napoca (65.000 euro).
Banii dati de cumparator pe licente n-au plecat insa prea departe. Global Video Media este controlata de Petromservice, societate aflata sub puternica influenta a liderului sindical Liviu Luca, nimeni altul decat presedintele Consiliului de Administratie al societatii Realitatea Media. Conform declaratiei depuse la Registrul Comertului, Global Video Media a obtinut anul trecut un profit brut de 4.261.905 RON, la o cifra de afaceri neta de 24.016.238 RON, cu un numar mediu de 130 de salariati.

Transporturi de marfuri si calatori

La ultima reuniune a actionarilor, obiectul de activitate al societatii Realitatea Media s-a imbogatit prin adaugarea transporturilor terestre de calatori, pe baza de grafic, transporturilor de calatori terestre ocazionale si transporturilor rutiere de marfuri. Domeniul principal de activitate al societatii a ramas neschimbat, dupa ce, in luna februarie 2006, a fost modificat din telecomunicatii (cod CAEN 6420) in activitati de radio si televiziune (cod CAEN 9220).

Reuniti in Adunarea Generala Extraordinara (AGEA), reprezentantii actionarilor au hotarat, de asemenea, sa majoreze capitalul social al SC Privirea SRL cu 80.000 RON, Realitatea Media urmarind sa devina actionar majoritar in compania infiintata cu ani in urma de Mihai Tatulici, astazi director de programe intr-una dintre televiziunile aflate in proprietatea lui SOV.

Principalul actionar al companiei Realitatea Media, inscris in actele aflate la Registrul Comertului, este Bluelink Comunicazione Limited - o societate cipriota controlata de SOV - ce detine 54,998645% din capitalul social. Ceilalti actionari cu o cota mai mare sunt FSLI Petrom (25,001346 %), Petromservice SA (10%) si Global Video Media (10%). Actiuni mai detin si Liviu Luca (0,000003%), Gheorghe Cristian-Toroipan (0,000003%) si Eugen Gheorghe Luha (0,000003%). Capitalul social si participatiile actionarilor la beneficii si pierderi au fost modificate dupa decizia AGEA din 2 februarie anul curent. Capitalul social a crescut, dupa aceasta data, de la 10.000 RON la 3.010.000 RON, prin emiterea a 30 de milioane de noi actiuni, in valoare nominala de 0,1 RON. Dupa majorarea de capital, cotele detinute de Bluelink Comunicazione Limited si FSLI au crescut nesemnificativ, persoanele fizice diminuandu-si participatiile.

Agentia GIC a luat startul

Conform actului constitutiv, societatea poate participa, in calitate de asociat sau actionar, la alte societati de productie, comercializare si de servicii din Romania sau din strainatate. De altfel, in urma cu aproape trei luni, Realitatea Media a infiintat, impreuna cu Global Video Media, societatea comerciala Global Information Company (GIC). Noua societate, al carei sediu social se afla intr-o mansarda de pe strada Gheorghe Bratianu din Bucuresti, este administrata de Catalin Blebea si este orientata spre activitati specifice agentiilor de presa (cod CAEN 9240).

Realitatea Media detine 99 de parti sociale - pentru care a varsat in conturile firmei Global Information Company SRL suma de 990 RON -, in timp ce Global Video Media, al doilea asociat, a venit cu numai 10 RON, cota de participare la beneficii si pierderi fiind de 1%.
Potrivit documentelor, pe langa radio si televiziune, societatii Realitatea Media ii este permis sa desfasoare si activitati de servicii si comert: intermedieri in comertul cu textile, comert cu motociclete, administrarea imobilelor, activitati de consultanta, restaurante, baruri, balciuri si parcuri de distractie. In Consiliul de Administratie (CA), al carui presedinte este Liviu Luca, se afla si alti lideri sindicali: Matei Bratianu, Dumitru Costin, Marius-Grigore Petcu, Ion Popescu, Iacob Baciu si Achille-Costin Dutu. Daca au aprobarea AGA, acestia pot sa aprobe incheierea oricarui act juridic care angajeaza societatea, cu o valoare ce depaseste 5.000.000 euro cumulate lunar sau 2.000.000 euro pentru fiecare operatiune efectuata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri