Filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, a fost inclus pe lista celor patru lungmetraje considerate principalele favorite care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, informeaza site-ul publicatiei The Hollywood Reporter (THR), potrivit Mediafax.

"Chiar si pentru filmele straine, premiul Academiei de film americane ramane cel mai important trofeu. Iranianul Asghar Farhadi a castigat deja unul si ar putea sa il primeasca pe al doilea, insa in acest an concureaza un numar record de 76 competitori", afima Tim Appelo, critic si jurnalist care scrie pentru publicatia The Hollywood Reporter.

"Cursa este foarte deschisa", a spus la randul sau regizorul belgian Felix Van Groeningen, care spera ca filmul sau, "The Broken Circle Breakdown", propunerea Belgiei la Oscar, va fi nominalizat. "Nu exista un favorit cert, asa cum a fost «Amour» in 2013 sau «A Separation» in 2012", a adaugat el. "Poate ca asa este, insa, intrucat exista 76 de propuneri, concurenta este acerba", declara autorul articolului publicat pe site-ul hollywoodreporter.com.

Pe 20 decembrie, Academia de film americana va anunta o lista scurta cu noua filme straine, din care vor fi alese apoi cele cinci pelicule nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film strain. Incercand sa anticipeze care vor fi cele noua pelicule straine de pe lista scurta la Oscar, criticii de la The Hollywood Reporter au alcatuit la randul lor o lista cu patru filme straine pe care ei le considera ca fiind favorite. Lungmetrajul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, se afla pe aceasta lista, alaturi de ale trei pelicule: "The Hunt" (Danemarca), "The Past" (Iran) si "The Broken Circle Breakdown" (Belgia).

"Luminita Gheorghiu a jucat in filmul romanesc din 2007 «4 luni, 3 saptamani si 2 zile" - neincluderea sa pe lista nominalizarilor la Oscar a fost socanta si a condus la schimbarea regulamentului de eligibilitate pentru aceasta categorie -, dar si in propunerea Romaniei la Oscarul din 2013, «Dupa dealuri». In filmul «Pozitia copilului», regizat de Calin Peter Netzer cu un buget de 1 milion de dolari, ea joaca rolul unei femei dintr-o clasa sociala mai inalta, in comparatie cu rolurile anterioare, o mama care face yoga si este exagerat de devotata fiului ei infricosat de drama prin care trece", se afirma in articolul de pe The Hollywood Reporter.

Recent, filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, a ocupat primul loc in topurile intocmite de doi colaboratori ai site-ului Cineuropa.org: jurnalista franceza Benedicte Prot si jurnalistul spaniol Alfonso Rivera.
Lungmetrajul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2013 si a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria "cel mai bun film strain".

"Pozitia copilului", cu Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia si Natasa Raab, este cel de-al treilea film al lui Calin Peter Netzer dupa multipremiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri