Stelian Tanase a fost numit presedinte-director general interimar la TVR, dupa voturile exprimate de parlamentari in plen. El a primit 405 voturi "pentru" si doua voturi "impotriva", informeaza Realitatea TV.

Parlamentarii PDL s-au retras din sedinta plenului reunit inainte sa incepa votul pentru numirea lui Stelian Tanase ca presedinte director general interimar al TVR, a precizat, vineri, deputatul PDL Andreea Paul. Ea a spus ca parlamentarii PDL vin la sedinta, dar se vor retrage la votul pentru Stelian Tanase, potrivit Mediafax.

Stelian Tanase a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultura din Camera Deputatilor si Senat, cu unanimitate de voturi (25 de voturi). Stelian Tanase - scriitor, politolog, scenarist, regizor si realizator TV - a fost singurul candidat audiat pentru functia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru aceasta functie de PNL.

Avizul favorabil dat de deputatii si senatorii din Comisiile de cultura ale Parlamentului reprezinta primul pas pentru numirea in functia de director general interimar al SRTv a lui Stelian Tanase. Numirea directorului general interimar al TVR poate fi facuta doar in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. Plenul Parlamentului urmeaza sa ia in discutie in sedinta de vineri avizul favorabil ca Stelian Tanase sa fie numit in functia de director general interimar al TVR.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Citeste si:
Sondaj CURS pentru Primaria Bucuresti: Firea, Basescu si Nicusor Dan
Sondaj CURS pentru Primaria...

Pe de alta parte, numirea directorului general interimar al SRTv reprezinta un prim pas in directia numirii unui nou Consiliu de Administratie al TVR, care trebuie facuta tot de Parlament.

Sursa foto: facebook.com/steliantanase.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Ministrul Justitiei, aviz negativ: PSD nu vrea desfiintarea Sectiei Speciale
Setari Cookie-uri