Edward Snowden, fostul consultant al Agentiei americane pentru Securitatea Nationala (NSA), a transmis "un mesaj alternativ" de Craciun, cerand incetarea activitatilor masive de supraveghere a comunicatiilor.

Discursul transfugului refugiat in Rusia a fost difuzat de postul britanic Channel 4 ca alternativa la mesajul traditional de Craciun al reginei Elizabeth a II-a, relateaza Mediafax. Mesajul alternativ de Craciun al Channel 4 este o traditie de 20 de ani.
"Un copil nascut astazi nu va mai avea nicio conceptie de protejare a vietii private. Nu va sti niciodata ce inseamna un moment privat, un gand neinregistrat", a spus Snowden, in varsta de 30 de ani, care a primit azil politic temporar in Rusia dupa ce a dezvaluit informatii secrete despre programele americane de monitorizare a comunicatiilor.
Snowden a facut referire la George Orwell, explicand ca tehnicile de supraveghere descrise de acesta "erau nimic comparativ cu ce exista in prezent".
In urma cu cateva zile, Edward Snowden aprecia, intr-un interviu, ca misiunea sa a fost deja indeplinita, in contextul in care informatiile secrete pe care le-a dezvaluit au condus la reconfigurarea politicilor americane de spionaj. "Din punctul meu de vedere, misiunea a fost deja indeplinita. Am castigat deja", a declarat Snowden intr-un interviu acordat ziarului The Washington Post. Transfugul a exprimat satisfactie pentru faptul ca presa a putut dezvalui informatii despre modul in care agentiile de spionaj americane intercepteaza telefoanele si datele online. "Imediat ce am vazut ca jurnalistii pot munci, tot ceea ce am incercat sa fac s-a confirmat. Obiectivul meu nu este schimbarea societatii. Ci vreau sa ofer societatii sansa de a stabili daca se poate schimba singura", a spus Snowden.
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sugerat ca are in vedere unele schimbari pentru a ajunge la o stare de echilibru intre securitatea cetatenilor si protejarea datelor private.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri