Serviciul de investigatii al grupului BBC a spionat e-mailurile angajatilor acestei companii, intr-o serie de anchete care vizau presupuse activitati infractionale, precum agresiuni, frauda, furt, mita si hartuire, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Cereri de spionare a conturilor de e-mail ale unor angajati ai BBC au fost autorizate, incepand din 2009, si pentru alte investigatii care vizau folosirea computerului in scopuri abuzive, scurgeri de informatii, comunicatii premeditat ostile si incidente de securitate.

Radiodifuzorul britanic spune ca dovezile adunate "au implicat in general angajati ai grupului, parteneri ai serviciului de investigatii sau terte parti ale caror activitati au avut un impact negativ asupra BBC, indiferent daca acele dovezi au fost obtinute pornind de la premizele BBC sau din alta parte".

In 2013 au fost aprobate 21 de astfel de cereri, un numar in scadere fata de anii anteriori - 30 in 2012, 40 in 2011, 24 in 2010 si 25 in 2009. Salariatii monitorizati nu stiau ca e-mailurile lor erau urmarite, desi BBC spune ca angajatii sai sunt constienti de faptul ca monitorizarea poate fi efectuata "in circumstante exceptionale".

Cifrele pentru 2012 au fost date publicitatii dupa depunerea la inceputul acestui an a unei cereri in baza legii Freedom of Information Act (FOI) si arata ca patru cereri de monitorizare au fost facute din cauza unei presupuse scurgeri de informatii.

Schimbări la testele...

Opt cereri au vizat utilizarea computerului in scopuri abuzive, sase cereri au vizat acuzatia de frauda, una a vizat o acuzatie de hartuire, una pentru o acuzatie de mita, doua pentru comunicatii premeditat ostile, doua pentru furt si una pentru o ancheta politieneasca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
România, pe primul loc in Europa la deficitul de angajaţi din IT&C
Setari Cookie-uri