Vizionarea programelor de televiziune a devenit una dintre activitatile preferate ale oamenilor in privinta petrecerii timpului liber, in defavoarea exercitiilor fizice, potrivit unui sondaj citat de dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Conform sondajului efectuat in Marea Britanie, un sfert dintre persoanele intervievate au declarat ca isi petrec timpul liber in fata televizorului, fata de doar 5% care au afirmat ca practica un sport de echipa.
Pe lista activitatilor dedicate timpului liber urmeaza cantatul la un instrument - in proportie de 4% - si pescuitul, care in trecut se regasea printre hobby-urile foarte populare, dar care acum este preferat de numai 2% dintre repondenti.
De asemenea, 2% dintre participanti colectioneaza monede si timbre, iar 1% prefera activitatile de bricolaj.
Promotorii sondajului afirma ca disparitia acestor hobby-uri traditionale este simptomatica pentru o societate din ce in ce mai interesata de celebritate si reality show-uri.
"Oamenii au devenit dependenti de reality show-uri. Programele de televiziune sunt extrem de accesibile si numerosi oameni le urmaresc cu placere. (...) Ceea ce ma deprima este faptul ca oamenii spun ca nu au timp sa faca alte lucruri. Dar daca ar petrece macar jumatate de ora fara televizor si facand miscare, acest lucru i-ar ajuta sa ramana in forma", a declarat Tam Fry, reprezentant al Forumului national al obezitatii din Marea Britanie.
Rezultatele sondajului au aratat, de asemenea, ca doar 8% dintre subiecti merg la muzee si doar 9% au spus ca le plac activitatile din domeniul artelor.
In mod surprinzator, o treime dintre respondenti au afirmat ca le face placere sa citeasca in timpul liber - acesta fiind cel mai popular hobby dintre toate.
In acelasi timp, o cincime dintre respondenti au afirmat ca le place sa calatoreasca in timpul liber, iar 12% au trecut pe lista hobby-urilor iesitul in club si intalnirile cu prietenii.
Cercetatorii au mai descoperit ca una din cinci persoane din Marea Britanie a fost nevoita sa renunte anul trecut la activitatile preferate deoarece nu si le mai poate permite.
"Sa stea pe canapea (la televizor, n.r.) este tot ceea ce isi pot permite acesti oameni, din cauza costurilor de trai din ce in ce mai ridicate", a declarat Sean O’Meara, editorul site-ului de economii watchmywallet.co.uk.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri