Lungmetrajul "Teapa in stil american/ American Hustle" a fost marele castigator al celei de-a 71-a editii a galei Globurile de Aur, organizata duminica seara, la Los Angeles, unde aceasta pelicula a obtinut trei trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun film-comedie/ musical", potrivit bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Nominalizat la sapte categorii, acest lungmetraj regizat de David O. Russell, s-a impus la alte doua categorii - "cel mai bun rol principal feminin intr-un film comedie/ musical (Amy Adams) si "cea mai buna actrita in rol secundar intr-un lungmetraj" (Jennifer Lawrence).
Thrillerul politic "Scandal in stil american/ American Hustle", in regia lui David O. Russell, se concentreaza pe un complicat caz de coruptie din anii '70, cu ramificatii in Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei au fost pusi sub acuzare. Filmul ii are in distributie pe actorii Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner si Jennifer Lawrence.
Lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", regizat de Steve McQueen, nominalizat la sapte categorii, a castigat un singur trofeu duminica seara la Los Angeles, impunandu-se la categoria "cel mai bun film-drama".
Atat regizorul Steve McQueen, cat si actorii Michael Fassbender si Chiwetel Ejiofor erau nominalizati la trofeul Globul de Aur din acest an pentru cea mai buna regie, cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un lungmetraj, respectiv cel mai bun rol principal masculin intr-un film - drama.
Drama istorica "12 Years a Slave", bazata pe memoriile lui Solomon Northup, din 1835, prezinta povestea unui barbat de culoare, interpretat de Chiwetel Ejiofor, rapit si vandut ca sclav in Louisiana. Din distributia filmului mai fac parte actorii Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti si Lupita Nyong'o.
Matthew McConaughey si Jared Leto au castigat trofeele decernate la categoriile "cel mai bun rol principal masculin intr-un film-drama", respectiv "cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un lungmetraj" pentru evolutiile lor din filmul biografic "Dallas Buyers Club".
Cate Blanchett s-a impus la categoria "cel mai bun rol principal feminin dintr-un film-drama" pentru rolul din pelicula "Blue Jasmine", regizata de Woody Allen, iar Alfonso Cuaron, regizorul filmului "Gravity", un thriller SF turnat in 3D, a triumfat la categoria "cea mai buna regie".
Categoriile de televiziune au inclus la randul lor cateva productii care au castigat doua trofee.
Astfel, filmul "Behind the Candelabra", o biografie a pianistului Liberace, a fost desemnat "cel mai bun film de televiziune/ miniserie", iar Michael Douglas a fost recompensat la categoria "cel mai bun actor in rol principal intr-o miniserie/ film de televiziune".
Productia "Breaking Bad" a castigat tot doua trofee, impunandu-se la categoriile "cel mai bun serial de televiziune - drama", respectiv "cel mai bun actor in rol principal intr-un serial - drama" (Bryan Cranston).
Acesta a fost primul Glob de Aur castigat de Bryan Cranston, care a fost nominalizat pentru acest premiu in fiecare an incepand din 2011. Actorul american a mai fost nominalizat in 2003 la Globul de Aur pentru rolul din comedia "Malcolm in the Middle".
Productia politista "Brooklyn Nine-Nine" a castigat si ea doua trofee, impunandu-se la categoriile "cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie", respectiv "cel mai bun actor in rol principal intr-un serial comedie/ musical" (Amy Samberg).
Amy Poehler a fost desemnata "cea mai buna actrita in rol principal intr-un serial de comedie/ musical" pentru evolutia ei din "Parks and Recreation", iar Robin Wright a triumfat la categoria "cea mai buna actrita intr-un rol principal intr-un serial de televiziune - drama" pentru prestatia actoriceasca din productia "House of Cards".
Cea de-a 71-a gala de decernare a Globurilor de Aur a fost prezentata de actritele de comedie Tina Fey si Amy Poehler. Ceremonia a fost produsa de Dick Clark Productions, alaturi de Asociatia presei straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), organizatoarea galei premiilor Globul de Aur.
Prezentam mai jos lista completa a castigatorilor premiilor Globul de Aur din 2014:
Cel mai bun film - drama: "12 Years a slave"
Cel mai bun film - comedie/ musical: "American Hustle"
Cea mai buna regie: Alfonso Cuaron - "Gravity"
Cel mai bun rol principal masculin intr-un film - drama: Matthew McConaughey ("Dallas Buyers Club")
Cel mai bun rol principal masculin intr-un film - comedie/ musical: Leonardo DiCaprio ("Wolf of Wall Street")
Cel mai bun rol principal feminin intr-un film - drama: Cate Blanchett ("Blue Jasmine")
Cel mai bun rol principal feminin intr-un film comedie/ musical: Amy Adams ("American Hustle")
Cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un lungmetraj: Jared Leto pentru ("Dallas Buyers Club")
Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un lungmetraj: Jennifer Lawrence ("American Hustle")
Cel mai bun scenariu: Spike Jonze pentru lungmetrajul "Her"
Cel mai bun film de animatie: "Frozen"
Cel mai bun film strain: "The great beauty/ La Grande Bellezza"
Cea mai buna coloana sonora: "All Is Lost" - Alex Ebert
Cel mai bun cantec: "Ordinary Love" ("Mandella: Long Walk to Freedom")

TELEVIZIUNE:
Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie: "Brooklyn Nine-Nine"
Cel mai bun serial de televiziune - drama: "Breaking Bad"
Cel mai bun film de televiziune/ miniserie: "Behind the Candelabra"
Cea mai buna actrita in rol principal intr-un serial de comedie/ musical: Amy Poehler ("Parks and Recreation")
Cea mai buna actrita intr-un rol principal intr-un serial de televiziune - drama: Robin Wright ("House of Cards")
Cea mai buna actrita in rol principal intr-o miniserie/ film de televiziune: Elisabeth Moss ("Top of the Lake")
Cel mai bun actor in rol principal intr-un serial comedie/ musical: Andy Samberg ("Brooklyn Nine-Nine")
Cel mai bun actor in rol principal intr-un serial - drama: Bryan Cranston ("Breaking Bad")
Cel mai bun actor in rol principal intr-o miniserie/ film de televiziune: Michael Douglas ("Behind the Candelabra")
Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial, miniserie sau film TV: Jacqueline Bisset ("Dancing on the Edge")
Cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un serial, miniserie sau film TV: Jon Voight ("Ray Donovan")
Premiul pentru intreaga cariera (Cecil B. deMille Award) - Woody Allen

Sursa foto: captura imdb.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri