Numarul femeilor din industria cinematografica a fost in scadere la nivel mondial in 2013, reprezentand doar 16% din angajatii aflati in spatele camerelor de filmat - regizori, scenaristi, producatori executivi, producatori, monteuri si directori de imagine, potrivit studiului Celluloid Ceiling, scrie Mediafax.

Potrivit screendaily.com, cercetarea, realizata de Centrul de Studii al Femeilor in Televiziune si Film al Universitatii din San Diego, care a avut la baza Topul 250 al filmelor cu cele mai mari incasari din 2013 a aratat cel mai scazut nivel al femeilor in domeniul cinematografiei din 1998, cand a fost realizat primul studiu Celluloid Ceiling.

Astfel in 2013, doar 6% dintre regizori erau femei, numarul fiind in scadere fata de 2012, cand procentul era de 9%. De asemenea, in 2012, 15% dintre scenaristi erau femei, anul trecut, procentul scazand la 10%. In ceea ce priveste monteurii, in 2012, 20% dintre acestia erau femei, in anul 2013 fiind inregistrata o scadere de 17%.

"Industria filmului este intr-un stadiu apatic de gen", a declarat Martha Lauzen, directorul executiv al centrului.

"Nu exista nicio dovada care sa sugereze ca numarul femeilor angajate in functii ce privesc productia filmelor ar fi crescut in ultimii 16 ani", a mai spus aceasta.

Niciunul dintre posturile de top nu a avut parte de o crestere semnificativa - altele in afara directorilor de imagine - si doar producatorii s-au mentinut la un nivel constant de 25% (categoria cu cel mai mare numar de femei).

Monteurii si scenografii au reprezentat urmatorul procent cu cea mai mare cota pentru femei, 23%, respectiv 17%.

Cele 2.938 de persoane care au facut parte din acest proiect au inclus regizori, directori de imagine, producatori executivi si monteuri.

De asemenea, categoriile de anul acesta au fost extinse pentru a include si scenografi, dar si realizatori de efecte speciale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri