Presa din Romania sufera noi convulsii la nivelul actionariatului. Cea mai importanta achizitie este vinzarea cotidianului „Adevarul“ catre un grup de investitori, reprezentat de Dinu Patriciu. Corina Dragotescu, director editorial al „Adevarului“, ne-a confirmat ca ieri s-a incheiat un prim acord, cu rol de precontract: „Ana-Maria Tinu a luat decizia de a vinde, a lansat-o pe piata si au urmat negocieri cu mai multe trusturi. Au fost niste nemti si austrieci si inca un investitor roman. S-a oprit la Dinu Patriciu. Contractul nu s-a semnat inca, doar un acord de dezvoltare.

Al cincilea trust

Dinu Patriciu vrea sa faca un trust de presa cu mai multe ziare, un tabloid, un ziar financiar si inca doua-trei televiziuni, pe linga publicatiile «Dilema» si celelalte din Satiricon“. In Satiricon sint prinse, la aceasta ora, revistele „Dilema veche“, „Dilemateca“, „Plai cu boi“, „Aspirina saracului“ si „Romania literara“.

Potrivit Corinai Dragotescu, este vorba despre vinzarea unui pachet majoritar de 50-60% din actiuni, iar noii patroni intentioneaza sa pastreze atit linia si profilul ziarului, de cotidian echidistant, cit si componenta si conducerea redactiei. Aceste amanunte ne-au fost confirmate si de (inca) actionarul majoritar al „Adevarului“, Ana-Maria Tinu, care a refuzat sa dezvaluie numele celorlalti investitori si suma tranzactiei, insa a precizat ca in proiectul de dezvoltare este prinsa si televiziunea pentru care „Adevarul“ a obtinut recent licenta.

Desi tinarul Ionut Iucinu este in plins proces prin care cere sa fie recunoscut drept fiul lui Dumitru Tinu, Ana-Maria Tinu a ignorat acest lucru in timpul negocierilor, considerind ca subiectul nu are legatura cu vinzarea.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5940&art=14583&cHash=7e07879ea2