Compania aeriana japoneza, All Nippon Airways (ANA), vrea sa modifice o reclama in care un actor japonez poarta o peruca cu par blond si are un nas fals care depaseste dimensiunile naturale pentru a portretiza un caucazian, scrie Time.

Decizia vine dupa ce mai multi telespectatori au sustinut ca reclama transportatorului aerian, difuzata pentru prima oara sambata la un post de televiziune local, este ofensatoare si rasista. Reclama ilustreaza un japonez cu peruca blonda si nas fals mare pentru a face aluzie la oamenii albi din Occident despre care japonezii cred, de regula, ca au nas mare, sunt blonzi si au ochi albastri, caracteristici considerate dorite printre japonezi, explica The Guardian.

„Intentia noastra nu a fost sa jignim”, sustine purtatorul de cuvant al All Nippon Airways. Potrivit acestuia, reclama care ilustreaza un japonez cu „fata alba” urmarea sa incurajeze clientii japonezi sa calatoreasca in strainatate, nu sa arate un stereotip si sa ironizeze occidentalii.

In reclama, doi japonezi in uniforme ANA discuta in engleza despre cum ar putea imbunatati imaginea companiei aeriene. La un moment dat, unul dintre ei spune „Haide sa schimbam imaginea japonezilor!”, „Sigur!”, raspunde celalalt, care poarta peruca cu par blond si un nas fals.

Reprezentantii companiei aeriene au spus ca vor modifica partea ofensatoare a reclamei si vor difuza in curand a noua versiune.

Sursa foto: captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri