BBC, radiodifuzorul public britanic, a anuntat ca va lansa trei noi televiziuni pay-TV - BBC First, BBC Earth si BBC Brit -, care vor emite la nivel international, informeaza broadbandtvnews.com, citat de Mediafax.

Planurile privind lansarea celor trei noi televiziuni au fost anuntate de Tim Davie, directorul executiv al BBC Worldwide.

Compania BBC Worldwide planuieste sa testeze noile televiziunile BBC First, BBC Earth si BBC Brit pe cateva "piete cheie" pentru radiodifuzorul public britanic.

BBC First, BBC Earth si BBC Brit vor functiona in regim pay-TV (cu plata, n.r.) si vor promova la nivel international continutul produs de radiodifuzorul britanic.

BBC First va difuza continut premium produs de BBC si va fi lansat in aceasta vara, in Australia. "In mod traditional am avut vanzari mari de programe (in Australia) si vom continua sa facem asta, insa pe noua televiziune pay-TV vom difuza in special productii de fictiune, dar si cateva evenimente de inalta tinuta", a spus Tim Davie.

Citeste si:
Fostul HR Manager al BBC vine in Romania
eJobs organizeaza prima...

BBC Earth este un brand lansat in 2009 pentru a comercializa si distribui in alte tari decat Marea Britanie continutul despre istorie naturala produs de radiodifuzorul public britanic. Site-ul acestui brand - BBCEarth.com - a fost relansat in 2010.

Acum, BBC vrea sa lanseze propria televiziune cu denumirea BBC Earth. De asemenea, potrivit lui Tim Davie, vor exista blocuri de programe difuzate, sub denumirea "BBC Earth", pe alte televiziuni partenere.

Totodata, BBC planuieste sa lanseze si o televiziune de divertisment - BBC Brit -, care va fi o versiune internationala a canalului Dave, care emite deja in Marea Britanie si Irlanda, fiind detinut in parteneriat de BBC Worldwide si Scripps Networks Interactive.

Pe de alta parte, in vara lui 2013, BBC a anuntat ca va lansa cinci noi televiziuni in format High Definition (HD) pana in prima parte a anului 2014. Aceste televiziuni vor fi versiuni HD ale BBC News, BBC Three, BBC Four, CBeebies si CBBC. Noile televiziuni vor fi disponibile atat prin satelit, cat si in grilele operatorilor de cablu.

Citeste si:
[VIDEO] Cinci persoane au fost injunghiate intr-un mall din Manchester
Cinci persoane au fost...

Insa, tot anul trecut, BBC a anuntat ca isi va suspenda toate productiile 3D pentru o perioada nedeterminata, din cauza slabului interes al telespectatorilor pentru acest tip de programe.

Sursa foto: http://www.bbcearth.com/about/

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Am omorat si Marea Neagra