A 56-a editie a premiilor Grammy, care a avut loc duminica seara la Staples Center din Los Angeles, a fost urmarita de 28,5 milioane de spectatori, conform datelor oferite de compania Nielsen, ocupand locul al doilea in topul audientelor inregistrate de aceasta gala in ultimii 21 de ani, scrie Mediafax.

Potrivit contactmusic.com, gala de duminica seara a reprezentat un show de televiziune spectaculos, la care au participat nume sonore din industria muzicala, precum Daft Punk, Beyoncé, Jay Z, Nine Inch Nails, Madonna, iar Paul McCartney si Ringo Starr au cantat din nou impreuna dupa multi ani.

Cifrele din acest an indica o crestere a numarului de spectatori fata de anul trecut, cand s-a inregistrat o audienta de 28,4 milioane de spectatori.

Recordul de audienta a fost stabilit in 2012, cu aproape 40 de milioane de spectatori, cand Adele, care a castigat sase Grammy in acel an, a sustinut un recital live.

In acest context, organizatorii galei premiilor Grammy au dorit sa se asigure ca show-ul din 2014 se va ridica la inaltimea anului precedent, considerat unul memorabil pentru industria muzicala.

Anul acesta, Adele a castigat un premiu Grammy pentru cel mai bun cantec pentru visual media ("Skyfall"), alaturi de Paul Epworth, dar nu a fost prezenta la ceremonie.

Gala Grammy 2014 a fost deschisa de Jay-Z si sotia sa, cantareata Beyonce. Jay Z, care conducea in topul nominalizarilor, cu noua, a obtinut doar doua trofee Grammy, pentru colaborari cu Justin Timberlake.

De asemenea, in timpul galei de duminica seara, Madonna s-a alaturat duoului Macklemore & Lewis pentru a interpreta imnul anti-homofobic "Same Love", in timp ce peste 30 de cupluri - atat heterosexuale, cat si homosexuale - au luat parte in direct la o ceremonie de casatorie in masa.

Printre celelalte momente muzicale importante ale galei s-a numarat momentul sustinut de Daft Punk, Nile Rodgers si Pharrell Williams, care au cantat alaturi de Stevie Wonder hitul "Get Lucky".

Gala premiilor Grammy, la care a fost prezenta crema muzicii pop, s-a incheiat insa cu o prestatie rock de exceptie, oferita de Nine Inch Nails, Queens of the Stone Age, Dave Grohl de la Foo Fighters si Lindsey Buckingham de la Fleetwood Mac.

Premiile Grammy 2014 au fost decernate duminica seara, la Staples Center din Los Angeles, la 82 de categorii, si au fost difuzate de postul american CBS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri