Fiscul a instituit sechestru pe bunurile companiei Editura Evenimentul si Capital si a pus poprire pe conturile societatii si ale tertilor, la cateva zile dupa ce firma a introdus cererea de intrare in insolventa, si vor urma alte companii de presa, au declarat surse din ANAF, relateaza Mediafax.

Virgil Munteanu, directorul executiv al Editura Evenimentul si Capital, a confirmat, joi, pentru Mediafax ca au fost blocate conturile companiei.
"Am primit de la banca ca s-au blocat conturile si poprirea aia pe bunuri au facut-o de ieri sau alaltaieri", a spus Virgil Munteanu.
El a precizat ca Editura Evenimentul si Capital a cerut deja intrarea in insolventa. "O sa vedem ce o sa facem. Probabil ca vom putea functiona deocamdata. Noi suntem cu dosarul depus pentru insolventa. Asteptam decizia in privinta intrarii in insolventa. Noi am depus dosarul pentru a intra in insolventa inainte ca ei sa faca asta", a spus Munteanu
"Spre deosebire de abordarea de pana acum, in care industria mass-media era protejata, noua conducere a Fiscului a schimbat strategia si a demarat o analiza de risc pe companiile din domeniu", au spus surse din ANAF.
Potrivit acestora, o situatia financiara dificila si datorii semnificative la buget in raport cu afacerile derulate s-au constatat si la B1 TV si Nasul TV, unde va fi demarata inspectia fiscala. Din datele preliminare, singurele televiziuni care au aproape la zi platite obligatiile fiscale sunt Pro TV si Antena.
In cazul Editura Evenimentul si Capital, al carei actionar majoritar este Dan Andronic, fiscul a primit informatia ca se incearca instrainarea unor active si a realizat miercuri un control inopinat, in urma caruia s-a decis instituirea sechestrului asigurator si poprirea conturilor pentru o datorie catre buget de circa 7 milioane de lei.
"S-a demarat inspectia fiscala, iar la finalul acesteia suma de datorat va fi actualizata", au completat sursele citate.
Editura Evenimentul si Capital SRL, care editeaza cotidianul Evenimentul zilei si saptamanalul Capital, si-a cerut insolventa printr-un dosar depus la Tribunalul Bucuresti, primul termen de judecata fiind 26 februarie, potrivit datelor disponibile pe site-ul tmb.ro.
Contactat luni de agentia Mediafax, Virgil Munteanu, directorul executiv al societatii Editura Evenimentul si Capital, a declarat ca decizia societatii de a cere insolventa a fost influentata de situatia cu care se confrunta in prezent piata de difuzare a presei din Romania.
"Situatia cu care se confrunta presa tiparita, in special piata de difuzare a presei, ne-a tras un semnal de alarma si am decis ca cea mai buna solutie de protectie a publicatiilor Evenimentul zilei si Capital este declansarea procedurii de insolventa. In anul 2013, Editura Evenimentul si Capital a inregistrat un profit operational considerabil, in ultimele trei semestre acest indicator a fost pozitiv, ceea ce ne face sa fim increzatori in elaborarea unui plan de reorganizare care sa duca la sustenabilitatea afacerii", a declarat Virgil Munteanu.
Intrebat la cat se ridica datoriile Editurii Evenimentul si Capital, Virgil Munteanu a spus: "In ultima perioada datoriile societatii Editura Evenimentul si Capital catre bugetul statului au fost diminuate cu aproximativ 3.000.000 de lei si suntem increzatori ca vom reusi sa ajungem la o intelegere cu creditorii prin planul de reorganizare. O buna parte din aceste datorii pot fi achitate prin colectarea banilor care sunt in piata la debitorii nostri".
Pe de alta parte, intrebat daca intrarea in insolventa va atrage si o restrangere a activitatii Evenimentul si Capital SRL si daca vor fi afectati in vreun fel angajatii celor doua publicatii editate de aceasta societate, Virgil Munteanu a spus ca "decizia legata de structura planului de reorganizare va apartine administratorului judiciar".
"Suntem convinsi ca masurile care vor fi luate nu vor afecta actuala structura de personal si nici modalitatea de aparitie a publicatiilor Evenimentul zilei si Capital", a mai spus Virgil Munteanu.
Cotidianul Evenimentul zilei si revista Capital au fost prelute, in februarie 2010, de la Ringier Romania, de catre societatea Editura Evenimentul si Capital, membra a grupului de firme Paunescu, potrivit unui comunicat de presa remis Mediafax la momentul respectiv.
Societatea Editura Evenimentul si Capital SRL a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 25 ianuarie 2010.
In prezent, din actionariatul societatii Editura Evenimentul si Capital SRL fac parte George Marius Paunescu (Bobby Paunescu) - 5%, Claudiu Alexandru Serban - 5% si Dan Andronic - 90%. Administratorul societatii este Virgil Munteanu, potrivit datelor inregistrate la Registrul Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri