Romania participa la Expozitia Mondiala Aichi 2005 din Japonia, cu un pavilion dinamic, in cadrul caruia vor avea loc spectacole 12 ore pe zi, sapte zile pe saptamana timp de sase luni. Detaliile organizatorice ale participarii tarii noastre la aceasta prima expozitie a mileniului au fost prezentate reprezentantilor presei romane de echipa Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Aichi.

Ca o premiera in istoria participarilor tarii noastre la asemenea evenimente, pavilionul nostru a fost terminat cu o saptamana inaintea deschiderii oficiale, ceea ce a atras laude din partea organizatorilor niponi, dupa cum ne-au declarat reprezentanti ai echipei MAE, condusa de secretarul de stat Ferdinand Nagy, comisar general al Romaniei la EXPO.

Conceptia pavilionului apartine arhitectului Dorin Stefan, caruia i s-au alaturat regizorul Dragos Galgotiu, creatoarea de moda Doina Levintza, scenograful Razvan Mazilu. Tineri artisti de la conservator, actori, dansatori si interpreti de muzica populara repeta ultimele detalii ale spectacolelor, inainte de deschiderea oficiala a EXPO din 24 martie. In ziua urmatoare va avea loc deschiderea oficiala a Pavilionului Romaniei, eveniment la care sunt invitati atat organizatori niponi, cat si reprezentanti ai altor pavilioane ale tarilor participante. "Miza este mare din mai multe perspective. Ni s-a oferit posibilitatea de a realiza o forma unitara a Romaniei, nu doar niste spectacole transplantate aici", a precizat jurnalistilor regizorul Dragos Galgotiu. Potrivit lui Ferdinand Nagy, bugetul alocat acestui eveniment se ridica la 299 de miliarde de lei.

Evenimente de Ziua Romaniei

"Unul dintre cele mai importante evenimente la EXPO va fi Ziua Romaniei la EXPO 2005, stabilita pentru 1 iunie, cand se marcheaza si implinirea a 64 de ani de la ridicarea la rang de ambasada a Legatiei Romaniei la Tokyo", a mentionat comisarul general al Romaniei la EXPO, secretarul de stat in MAE, Ferdinand Nagy. "O diplomatie publica activa a Romaniei la aceasta expozitie mondiala este foarte necesara si noi vom lucra foarte mult in aceasta directie" a mai spus Nagy. Pe 1 iunie, Romaniei ii va fi alocat si un spatiu in afara Pavilionului, artistii putand evolua intr-un amfiteatru acoperit, cu o capacitate de 3.000 de locuri.

La evenimentele culturale sunt asteptati artistii Orchestrei Nationale Radio, Corul National Madrigal, naistul Gheorghe Zamfir si tineri muzicieni pregatiti de cunoscuta soprana Mariana Nicolesco. Nu in ultimul rand, va avea loc si un seminar economic romano-japonez. In plus, in preajma acestei zile se vor desfasura la Nagoya, timp de o saptamana, vanzari de produse romanesti care au fost testate deja pe piata nipona: vinuri, artizanat, produse cosmetice, mic mobilier, ceramica si sticlarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri