Liga Profesionista de Fotbal a semnat un parteneriat media pe cinci ani cu o companie din Uniunea Europeana pentru comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I, suma incasata fiind egala cu cea din ultimele trei sezoane, conform Mediafax.

"In baza acestui parteneriat, LPF va incasa in urmatoarele cinci sezoane competitionale, in mod neconditionat, o suma anuala neta egala cu valoarea sumelor anuale incasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF in sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La aceasta suma se va adauga suma de 1.000.000 de euro net anual in situatia in care LPF va organiza competitia «Cupa Ligii», precum si un procent de 20 la suta din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, in direct, a jocurilor din Campionatul National al Ligii 1", se arata in comunicatul LPF.

Liga Profesionista a anuntat ca din sumele care urmeaza sa fie incasate in baza acestui parteneriat nu vor fi achitate comisoane de intermediere, asa cum s-a procedat anterior.

Presedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat ca astfel si-a respectat angajamentele asumate in momentul alegerii in functie: "Prin semnarea parteneriatului media in conditiile prezentate, mi-am respectat angajamentele asumate fata de cluburile din Liga I la momentul alegerii in functia de presedinte al LPF".

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF s-a declarat "incantat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins ca experienta companiei pe care o reprezinta in privinta valorificarii drepturilor de difuzare va contribui in mod decisiv la cresterea valorica a produsului media asociat Campionatului National al Ligii 1 si, implicit, a spectacolului sportiv creat de aceasta competitie".

Citeste si:
Institutul Cantacuzino nu va putea produce vaccin mai devreme de 7...
Seful Institutului...

LPF a finalizat la 27 iunie 2011 vanzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I pentru sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, in schimbul sumei totale de 81,6 milioane fara TVA, o valoare mai mica decat contractul anterior, incheiat in 2008 cu RCS&RDS si Antena1, care s-a ridicat la 85 de milioane de euro plus TVA pentru o perioada similara.

RCS&RDS transmite sapte meciuri pe etapa din Liga I, pentru suma totala de 58,2 de milioane de euro fara TVA (72,168 milioane de euro cu TVA), celelalte doua partide fiind difuzate de Dolce Sport si Antena 1.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cum vrea UE sa compenseze scaderea veniturilor dupa Brexit
Setari Cookie-uri