"Prin preluarea controlului UCR Bucuresti, RCS&RDS a preluat o hala si terenul aferent acesteia, peste 3.000 de metri patrati. Terenul este situat pe Soseaua Panduri 71, acolo unde se afla si sediul postului de televiziune Digi 24", au declarat surse apropiate tranzactiei.

UCR Bucuresti are ca domeniu de activitate fabricarea incaltamintei, insa productia a incetat in urma cu aproximativ doi ani, au mentionat sursele. RCS&RDS a platit 6,1 milioane de lei (1,3 milioane de euro) in urma unei oferte publice de preluare pentru actiuni ce reprezinta 93,62% din capitalul social al UCR, scrie Mediafax.

Cel mai mare pachet a fost vandut de Daniela Nicoleta Medintu, care detinea 86,52% din actiunile firmei. Potrivit ofertei publice de preluare, RCS&RDS vizeaza schimbarea obiectului de activitate al UCR si incetarea activitatii principale.

RCS&RDS este unul din cei mai importanti operatori locali de telecomunicatii. Compania si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara. Grupul de firme RCS&RDS este controlat indirect de catre omul de afaceri Zoltan Teszari.