Director general interimar al TVR, Stelian Tanase, a declarat, marti, dupa o intrevedere cu premierul Victor Ponta, ca Legea televiziunii publice va trebui modificata. Astfel, ar trebui sa se schimbe modul in care institutia este condusa si sa prevada unificarea cu Radioul.

"Sunt multe modificari. In primul rand (noua lege - n.r) va prevedea aceasta apropiere, unificare cu Radioul public, asa este modelul BBC, in care eu cred. Asta nu se va putea face mai curand de doi-trei ani, pentru ca inainte de orice trebuie sa restructuram TVR, sa platim datoriile - sunt 150 de milioane, sa cream surse de venituri solide. Asta va fi prevazut in lege si este una din probleme", a spus Stelian Tanase.

El a aratat ca a doua problema tine de modul in care este condusa TVR si care trebuie schimbat. "La BBC e un board al inteleptilor, zece oameni numiti de regina, dar dupa consultari cu fortele politice. Acum avem o problema: CA poate fi demis. Avem vacante, noi suntem in trei luni de vacante. Poate vom lua o formula ca la CC, sa existe mandate diferite, iar Curtea nu-si suspenda activitatea niciodata", a adaugat Stelian Tanase, informeaza Mediafax.

El a spus ca noua lege va reduce foarte mult numirile politice. "Vrem sa reducem foarte mult decizia politicului in privinta CA. Ne gandim la Patriarhie, la Academia Romana, la uniunile de creatie, la organizatiile profesionale din media, pentru ca discutia va fi strict profesionala", a spus Stelian Tanase.

El a aratat ca TVR trebuie sa ramana, din punctul sau de vedere, la Parlament, dar nu in sensul ca Parlamentul sa controleze institutia, si in sensul de for ultim la care sa se apeleze pentru rezolvarea unor probleme interne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri