Saptamana aceasta este asteptata vizita Patricia Woertz, una dintre cele mai puternice femei de afaceri din lume, in contextul in care Procter&Gamble a cumparat un teren de 25 de hectare la Urlati, unde se afla fabrica de sampon, si ar putea investi intr-un depozit si o alta fabrica.

Patricia A. Woertz conduce gigantul american Archer Daniels Midland, cu vanzari de 90 miliarde dolari anual si a ocupat anul trecut locul 7 in topul Fortune al celor mai puternice femei de afaceri din lume. Ea va veni in Romania insotita de alti executivi ai gigantului american de bunuri de larg consum si se va intalni saptamana aceasta cu reprezentantii P&G din Romania.

Patricia A. Woertz (60 ani) este vicepresedinte in Consiliul de Administratie al grupului P&G din 2008 si detine functia de presedinte al Comitetului de Audit si este membru in Comitetul de Guvernanta si Responsabilitate Publica.

Comitetul de audit are printre responsabilitati supravegherea calitatii si integritatii situatiilor financiare ale companiei, a managementului riscului, performanta auditului intern si asistarea Consiliului de Administratie si companiei in interpretarea si aplicarea manualului de conduita in afaceri al P&G.

Consiliul de Administratie al P&G este format din lideri de afaceri, guvernamentali, din medicina sau educatie. Printre membri se numara si presedintele si directorul executiv al constructorului de avioane Boeing, James McNerney, cel al producatorului de PC-uri Hewlett-Packard, Meg Whitman, al operatorului de carduri bancare American Express, Kenneth Chenault, si cel al retailerului Macy's, Terry Lundgren.

Citeste si:
TOP 10 cele mai competitive tari din punct de vedere turistic
TOP 10 cele mai competitive...

Woertz este din 2006 directorul executiv si presedintele gigantului american din domeniul agriculturii si energiei Archer Daniels Midland Company (ADM), cu vanzari anuale de 90 miliarde dolari. Anterior, ea lucrat timp de 29 de ani in Chevron Corp, unde a detinut functii executive.

Ea este, de asemenea, membru al Consiliului International de Afaceri al Forumului Economic Mondial si din 2010 a fost numita de presedintele SUA, Barrack Obama, in Consiliul pe probleme de export al presedintelui. P&G a avut anul trecut venituri de peste 84 miliarde dolari anual si un profit net de peste 11 miliarde dolari.

Sursa foto: findthecompany.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
P&G obtine ajutor de stat pentru noua fabrica din Urlati