Adrian Sarbu, fondatorul Pro TV, cel mai urmarit post de televiziune din Romania, este suspectat de evaziune fiscale, telefonul lui fiind interceptat de-a lungul anchetei, scrie Digi 24.

UPDATE, ora 13.22: Parchetul Tribunalului Bucuresti a precizat, intr-un comunicat de presa, ca perchezitiile facute marti, in Bucuresti si judetul Ilfov, intr-un dosar privind fapte de spalare de bani si evaziune fiscala, nu vizeaza locuinta lui Adrian Sarbu si nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

„Politistii fac perchezitii si acasa la Adrian Sarbu. Acesta a fost instiintat de avocatii sai in legatura cu aceasta actiune a politiei. Potrivit primelor informatii, televiziunea Pro TV ar fi infiintat unele societati fantoma si ar fi prejudicat statul, prin neplata impozitelor”, potrivit televiziunii de stiri.

Sarbu este suspectat ca prin 30 de societati comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5 milioane de euro.

"Politistii efectueaza 28 de perchezitii la locuintele unor persoane banuite si la sediul unor societati comerciale, dintre care 20 in municipiul Bucuresti si 8 in judetul Ilfov, pentru probarea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani. In fapt, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca 30 de societati comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5.000.000 de euro", conform unui comunicat al Politiei Romane.

In cadrul actiunii vor fi verificate relatiile comeciale dintre societatile comerciale vizate.

Activitatile se desfasoara intr-un dosar penal aflat in instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. De asemenea, in cauza a fost utilizat sprijinul S.R.I.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri