Mai multe zeci de persoane din departamentele PR, Promo de la Pro Tv si Povestiri Adevarate de la Acasa TV au fost concediate in cursul zilei de vineri, fara nicio explicatie, si somate sa paraseasca sediul in 30 de minute. Cei 40 de angajati au iesit in strada si au chemat fortele de ordine.

Un angajat a povestit pentru paginademedia.ro ce s-a intamplat. „Ni s-a spus ca inceteaza colaborarea cu noi si sa parasim cladirea in jumatate de ora. Bodyguarzii chiar ne-au rugat frumos sa plecam ca sa nu le facem probleme. Ne-au intrerupt calculatoarele fara niciun motiv.”

Acestia nu erau angajati in mod direct ai PRO TV S.A., ci ai altor doua companii: FilmLance Agency 2000 si Business Personal Company, scrie Reporter Virtual.

Astfel, potrivit publicatiei angajatilor li s-a cerut ca in 30 de minute sa-si stranga toate lucrurile, iar celor care nu vor reusi sa se incadreze in timp le vor fi trimise lucrurile ulterior, la adresa de domiciliu. Cand au solicitat o hartie, o dovada a incetarii contractelor, orice, li s-a comunicat faptul ca „documentele se vor intocmi in cursul saptamanii viitoare”.

In momentul in care politistii chemati de angajati prin numarul de urgenta 112 au sosit la fata locului, ei le-au comunicat acestora ca nu au baza legala pentru a interveni, dat fiind ca ei nu sunt angajati ai PRO TV S.A., ci au contracte cu alte firme!

„In acest moment, asteptam sa ne dea o hartie pentru ca nu avem niciun fel de explicatie legata de motivul restructurarii”, a mai povestit un angajat al Pro TV care a dorit sa-si pastreze anonimatul, potrivit paginademedia.ro.

Dupa plecare celor cateva zeci de angajati din sediul companiei colegii acestora au aplaudat.

Din informatiile HotNews.ro, alti cateva zeci de angajati Pro TV, daca nu chiar mai multi, mai sunt angajati pe cele doua firme, multi dintre ei cu salarii minime pe cartea de munca, insotite de contracte de colaborare. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, ambele au sediul la aceeasi adresa, dar in camere diferite si ambele au ca asociati cate doua persoane fizice. FilmLance Agency 2000 SRL (asociati Popescu Dragos Mihail si Crisbasan Rodica) are activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, productie in domeniul televiziunii, iar in 2012 avea o cifra de afaceri neta de 46,3 milioane de lei si un profit de 205 mii lei. Business Personal Company SRL (asociati Popa Elena si Vladoianu Florentina) are activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, iar in 2012 a avut o cifra de afaceri neta de 16,3 milioane lei si o pierdere de 276 mii lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

De asemenea, conform HotNews.ro, vineri au fost instiintati ca trebuie sa plece peste 70 dintre cei care lucreaza la Pro TV, in departamentele PR, promo, tehnic, la Acasa TV si Sport.ro.

Cativa angajati de la Promo au fost pastrati, iar acestia au primit mail in jur de ora 12.00, de la Directoarea de comunicare Lucia Antal, prin care erau indemnati sa plece acasa, probabil pentru a nu asista la tot tambalaul care a urmat.

Sursa foto: Disponibilizari, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri