Producatorii japonezi ai bauturii carbogazoase Pocari Sweat au anuntat, joi, ca in 2015 vor trimite pe Luna o cutie din titan inscriptionata cu diverse mesaje, informeaza DailyMail.co.uk.

Acele mesaje, scrise de copii japonezi si de diversi utilizatori de pe internet, vor fi depozitate pe Luna, sub forma a 120 de placute de titan, introduse intr-o cutie de Pocari Sweat, care va ajunge pe suprafata satelitului natural al Terrei la bordul unei "capsule a timpului".

Potrivit firmei Otsuka Pharmaceutical, compania care produce bautura Pocari Sweat, capsula va fi lansata din statul american Florida, in octombrie 2015. "Pana acum, calatoriile spatiale erau posibile doar la nivelul unor proiecte nationale. Acum, vrem sa realizam acest lucru cu un proiect privat si sa ajungem pe Luna", a anuntat compania nipona.

Capsula care va fi trimisa pe Luna este realizata din titan, are forma unei cutii de Pocari Sweat si o greutate de 1 kilogram. Pentru a rezista conditiilor vitrege de pe Luna, unde temperaturile variaza de la -170 de grade Celsius in timpul noptii la +110 grade Celsius in timpul zilei, capsula a fost creata special pentru acest proiect. Ea va fi trimisa pe Luna la bordul unei rachete Falcon 9, iar calatoria ei pana pe satelitul natural al Pamantului va dura patru zile si jumatate, informeaza Mediafax.

Rachetele Falcon 9, concepute pentru a fi reutilizabile, produse de compania spatiala SpaceX a magnatului Elon Musk, a incheiat deja cu succes trei misiuni de reaprovizionare a Statiei Spatiale Internationale (ISS). Calatoria spatiala programata in octombrie 2015 va fi prima misiune pentru rachetele companiei SpaceX dincolo de orbita joasa a Terrei.

Citeste si:
Europa FM refuza publicitate de la Gabriela Firea
Europa FM refuza publicitate...

Dupa ce racheta Falcon 9 isi va fi pornit al doilea set de propulsoare si isi va fi incheiat calatoria de patru zile si jumatate, capsula Pocari Sweat va fi dusa pe suprafata lunara cu ajutorul lui "Griffin", o capsula de aselenizare creata de compania Astrobotic Technology.

Compania spera ca aceasta misiune o va ajuta sa castige premiul "Lunar X" acordat de grupul Google, o finantare de 20 de milioane de dolari ce va reveni primei companii din lume care va crea un dispozitiv capabil sa aselenizeze in conditii de siguranta, sa parcurga o distanta de cel putin 500 de metri pe suprafata lunara si sa transmita pe Terra imagini de inalta definitie.

Sursa foto: Pamantul vazut de pe Luna/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Octombrie 2019, cea mai calda luna octombrie inregistrata vreodata