Romtelecom negociaza cu ISB retransmiterea in continuare a Look TV si Transilvania Live, posturi care vor difuza meciurile din Liga 1. Cele doua televiziuni au decis sa renunte, de la 1 iulie, la regimul "must carry" si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor.

"Suntem in discutii cu ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care detine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 si actionar al Look TV si al Transilvania Live, n.r.), intrucat ne dorim sa retransmitem aceste posturi, in conditii comerciale avantajoase pentru clientii nostri", au declarat reprezentantii companiei Romtelecom.

Acestia au precizat ca in acest moment nu pot oferi detalii despre acest subiect. Pana in acest moment, compania Romtelecom - care detine atat retele de cablu, cat si de satelit - nu a scos din grilele sale televiziunile Look TV si Transilvania Live (devenit Look Plus), informeaza Mediafax.

Compania de telecomunicatii RCS&RDS a scos luni, 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic si digital televiziunile Look TV si Transilvania Live, la nivelul intregii tari, inclusiv in Bucuresti, au declarat surse din media.

Look TV si Transilvania Live nu erau retransmise si pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Cerere din partea Look TV si Transilvania Live: difuzarea in pachetele de baza

Pe de alta parte, potrivit unor speculatii aparute pe piata audiovizualului, reprezentantii Look TV si Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un pret de aproximativ 7 lei pe abonat pe luna pentru retransmisia acestora incepand cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni sa fie difuzate in pachetele de baza ale cablistilor si nu in pachete separate, pentru care abonatii sa opteze daca vor sau nu sa plateasca.

Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, dar si reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anuntat, prin intermediul unor comunicate de presa, ca vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 si din Cupa Ligii in urmatorii cinci ani.

Conform surselor citate, UPC si Focus Sat, pe de o parte, si iNES IPTV, pe de alta parte, au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1 si din Cupa Ligii.

RCS&RDS denunta incalcarea legislatiei concurentei

In schimb, compania de telecomunicatii RCS&RDS a anuntat, pe 29 mai, intr-un comunicat, ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat "vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei".

Pe de alta parte, este de asteptat ca si alti operatori mai mari sau mai mici de cablu din tara sa scoata din grilele lor televiziunile Look TV si Transilvania Live, in conditiile in care aceste televiziuni au decis sa renunte la regimul "must carry" incepand cu data de 1 iulie si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor.

Look TV si Transilvania Live se aflau pe lista televiziunilor "must carry", care sunt obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii din Romania, in conformitate cu Legea audiovizualului. Look TV se afla pe locul 21 pe aceasta lista, iar Transilvania Live, pe locul 26, conform documentului publicat pe site-ul Consiliului National al Audiovizualului.

Lista "must carry" se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse in aceasta lista, care a fost publicata de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live au anuntat, pe 2 aprilie, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

Conform comunicatului respectiv, societatea Transilvania Look S.A., care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, si societatea NCN Studio TV S.A., care detine licenta Transilvania Live, au semnat o intelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, in data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achizitionat de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2014 - 2019 si din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 - 2019.

Potrivit memorandumului de intelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. dobandeste dreptul de proprietate asupra societatilor Transilvania Look S.A. si NCN Studio TV S.A., iar cei doi radiodifuzori primesc drepturile aferente difuzarii in direct, dar si pentru inregistrari, rezumate, difuzare online si pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I si din Cupa Ligii.

Citeste si:

    Totodata, potrivit comunicatului, Transilvania Look S.A. si NCN Studio TV S.A. au fost imputernicite sa initieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de retele folosite - cablu sau acces prin satelit) cu privire la conditiile in care se va efectua in viitor retransmisia televiziunilor Look TV si Transilvania Live.

    Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

    Pe de alta parte, CNA a analizat, in sedinta din 13 mai, mai multe documente de la societatea Transilvania Look S.A., care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, si de la societatea NCN Studio TV S.A., care detine licenta Transilvania Live.

    Citeste si:

      Cele doua societati au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-si modifica actionariatul, in sensul intrarii in actionariatul lor a Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta. Societatile care detin licente audiovizuale au obligatia sa notifice CNA in legatura cu orice modificare aparuta in licenta, in conformitate cu legislatia audiovizualului.

      Potrivit informatiilor obtinute pe 16 iunie, actionarii NCN Studio TV S.A., firma care detine licenta Transilvania Live, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99,4051%) si Mariana Muresan (0,5949%), iar actionarii Transilvania Look S.A., care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99%) si Arpad Paszkany (1%).

      Asociatii Intel Sky Broadcast Ltd. sunt Librum Investment Inc din Seychelles (care detine 1199 de actiuni) si Michel Kilindo (care detine o singura actiune). La randul sau, societatea Librum Investment il are ca actionar unic pe Benno Heidelberger din Elvetia. Pe de alta parte, in 19 iunie, CNA a aprobat transformarea in Look Plus a televiziunii Transilvania Live.

      Sursa foto: Mediafax Foto

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


      Setari Cookie-uri