Procurorii Parchetului Capitalei au retinut 11 persoane acuzate de evaziune fiscala si spalare a banilor, dupa ce anchetatorii au efectuat mai multe perchezitii care au vizat si studiourile MediaPro din Buftea, conform unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Persoanele retinute sunt Tudorel Bilciurescu, Valentin Soachete, Silviu Stefan Dorobantu, Roxana Petchi, Ion Tudor, Mihai Visinescu, Dan Cristian Raileanu, Razvan Adrian Radutiu, Vlad Ioan Panaitescu, Elena Calapereanu si Puiu Prescure.

Procurorii sustin ca, in perioada 2009 — 2014, persoanele retinute au conceput si implementat mai multe circuite financiare in scopul fraudarii bugetului de stat, precum si al spalarii si reciclarii sumelor de bani provenind din savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, practicand in acest sens doua moduri de operare.

Inculpatii, in calitate de reprezentanti ai unor societati comerciale avand ca obiect de activitate prestarea unor servicii in domeniul productiilor media si de publicitate, au inregistrat in evidentele contabile ale societatilor si au declarat organelor fiscale facturi de achizitii fictive, provenind de la 17 societati comerciale cu comportament de tip "fantoma", ce figurau cu obiect de activitate similar.

Replica MediaPro a venit imediat: “In contextul perchezitiilor recente, le oferim autoritatilor intregul nostru sprijin si cooperarea noastra pe durata acestui demers. Asa cum am demonstrat si in aprilie, suntem preocupati sa respectam legislatia in vigoare si sa promovam cele mai bune practici, astfel ca suntem transparenti si deschisi in fata procedurilor autoritatilor.”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri