Magnatul Rupert Murdoch a facut o oferta de 80 de miliarde de dolari pentru a cumpara Time Warner, una dintre cele mai mari companii de media la nivel international, insa oferta sa a fost respinsa, informeaza The New York Times, citat de Mediafax.

Oferta de 80 de miliarde de dolari pentru a cumpara Time Warner Inc. ar fi fost facuta de Rupert Murdoch in saptamanile recente, dupa cum a relatat miercuri The New York Times, citand surse apropiate negocierilor.

Intr-o declaratie de presa remisa miercuri The New York Times, compania 21st Century Fox - detinuta de Rupert Murdoch - a confirmat ca a facut in luna iunie o oferta oficiala Time Warner. "Boardul de directori al Time Warner a refuzat propunerea noastra", a spus 21st Century Fox, precizand ca in prezent nu poarta discutii pe aceasta tema cu Time Warner.

Interesul lui Murdoch pentru Time Warner a facut obiectul speculatiilor industriei de media americane in ultima vreme.
Astfel, la inceputul lunii iulie, Reuters scria ca Rupert Murdoch, care detine deja unul dintre cele mai mari grupuri de media din lume (format din companiile 21st Century Fox si News Corporation), si-ar fi manifestat interesul pentru a cumpara Time Warner, un alt conglomerat international de media.

Rupert Murdoch isi doreste compania care detine printre altele reteaua de televiziune HBO, dar are si alte tinte, conform unui fost angajat al companiei detinute de celebrul magnat.

Potrivit huffingtonpost.com, daca se va incheia aceasta tranzactie, compania formata din actualul imperiu al lui Rupert Murdoch si din grupul Time Warner va fi "mai mare decat mare", va fi un "mega-colos, un gigant de proportii inimaginabile".

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul si presedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, pana la sfarsitul lunii iunie 2013, proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment.

Divizia de cinema si televiziune (denumita 21st Century Fox) - care include studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - a fost separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte si publicatiile americane Wall Street Journal si New York Post, dar si ziarele britanice Sunday Times si The Sun, dar si The Australian si editurile HarperCollins si Harlequin Enterprises.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri