Compania Express Newspapers, care detine publicatiile britanice Daily Express, Sunday Express, Daily Star si Sunday, a inceput un proces de restructurare prin care va concedia 200 de angajati, pentru a face o economie de 10 milioane de lire sterline, potrivit theguardian.com.

Richard Desmond, proprietarul companiei britanice Express Newspapers, vrea sa reduca numarul angajatilor de la 650 la 450. Cele 200 de concedieri - 30% din numarul total de angajati - vor afecta redactiile celor patru ziare ale companiei, respectiv Daily Express, Sunday Express, Daily Star si Daily Star Sunday, potrivit Mediafax.

Restructurarile vor viza toate diviziile de print si editoriale din Londra, Broughton si din redactia scotiana a companiei si vor fi aplicate atat personalului cu norma intreaga, cat si celui ocazional. In ceea ce priveste locurile de munca full time, este de asteptat sa fie desfiintate 150 de posturi, dublu fata de ultima restructurare a companiei, care a fost realizata in 2012.

Prin aceasta noua restructurare, Express Newspapers incearca sa faca economii de 10 milioane de lire sterline sau chiar de 14 milioane de lire sterline si a lansat un plan de plecari voluntare din companie. Paul Ashford, directorul editorial al Express Newspapers, a spus intr-o scrisoare adresata angajatilor ca aceste reduceri de personal sunt necesare pentru a "securiza viitorul pe termen lung al business-ului", in contextul dezvoltarii digitale a media.

Compania Express Newspapers este o subsidiara a Northern & Shell, un grup britanic de publishing si televiziune, care este detinut de Richard Desmond. Northern & Shell detine si revistele OK!, New!, Star si TV Pick Magazine, dar si mai multe televiziuni, precum Channel 5, 5* si 5USA.

Citeste si:
Conditiile de studiu un UK raman aceleasi si in 2020
Ambasador Marea Britanie:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
ENORM: Musk castiga de 40.600 de ori mai mult decat angajatii sai