Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat operatorul telecom UPC Romania cu 5.000 de lei, pentru ca aceasta a incercat sa creasca preturile abonamentelor fara a obtine in prealabil acceptul clientilor sai. Totodata, ANPC a dispus incetarea acestei practici, scrie Mediafax.

UPC a anuntat, intr-o declaratie de presa, ca Look Plus, care va difuza jumatate din meciurile din Liga 1, face parte din pachetul de baza al UPC, putand fi receptionat de abonatii companiei fara costuri suplimentare, in timp ce pachetul Look TV, Look TV HD si Look Plus HD poate fi achizitionat la pretul de 10 lei.

Pe de alta parte, UPC Romania a spus, intr-o declaratie de presa remisa in 23 iulie, ca nu va factura pachetul Extra Fotbal fara acordul prealabil si explicit al clientilor. "Astfel, postul Look Plus, care va difuza aproximativ jumatate din meciurile din Liga 1, a fost adaugat in grilele de televiziune analogica si digitala, acest lucru insemnand ca toti clientii nostri se pot bucura de o parte din meciuri", a spus UPC.

Potrivit sursei citate, pentru clientii pasionati de fotbal care doresc acces la toate meciurile si la variantele HD ale celor doua televiziuni, UPC a creat un pachet optional - Extra Fotbal.

UPC a achizitionat drepturile de retransmisie pentru urmatorii cinci ani. Astfel, postul Look Plus, care va difuza aproximativ jumatate din meciurile din Liga 1, a fost adaugat in grilele de televiziune analogica si digitala.

Anterior, abonatii furnizorului de cablu UPC au fost anuntati ca, de la 1 iulie, vor avea in grila de programe optiunea ”Extra Fotbal”, care este gratuita 30 de zile, apoi va fi tarifata cu 10 lei pe luna. Daca abonatii nu fac demersuri pentru dezactivare, practic acestia se vor trezi cu facturile mai scumpe cu 10 lei. Cu alte cuvinte, UPC dorea sa vanda fortat un serviciu, incalcand astfel prevederile ANPC.

UPC explica: “Pentru clientii pasionati de fotbal, care doresc acces la toate meciurile si la variantele HD ale celor doua posturi, UPC a creat un pachet optional – Extra Fotbal. Acest pachet optional este oferit gratuit in luna iulie tuturor clientilor de televiziune digitala, pentru ca ei sa se poata familiariza cu noul continut oferit de Look TV si Look Plus. Mentionam ca cele doua canale si-au modificat incepand cu luna iulie continutul difuzat, acesta fiind in prezent preponderent sportiv, si ca cele doua competitii sportive principale difuzate, Cupa Ligii si Liga 1, incep in aceasta luna – Cupa Ligii a debutat deja pe 16 iulie, iar Liga 1 va incepe pe 25 iulie”.

Citeste pe wall-street.ro mai multe despre acest subiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri