ActiveWatch a transmis, dupa evenimentele de la actiunea pro-Antena 3 de duminica, un mesaj prin care precizeaza ca orice atac la adresa ziaristilor este un abuz democratic, solicitand totodata sanctionarea celor responsabili pentru agresarea jurnalistilor veniti sa relateze de la mitingul desfasurat la Palatul Cotroceni.

"ActiveWatch condamna modul neprofesionist in care au actionat fortele de ordine in timpul mitingului desfasurat duminica la Palatul Cotroceni, cand mai multi jurnalisti au fost agresati de participantii la eveniment, sub ochiul pasiv al jandarmilor si politistilor", se spune intr-un comunicat publicat pe site-ul ActiveWatch. Potrivit sursei citate, o parte dintre manifestantii care au participat la marsul de duminica i-au agresat pe jurnalistii din institutiile media B1 TV, Realitatea TV si Vice Romania, arata Mediafax.

"Solicitam sanctionarea celor responsabili pentru agresarea jurnalistilor veniti sa relateze de la fata locului si reamintim Jandarmeriei Romane si celor care agreseaza ziaristi ca orice atac la adresa jurnalistilor este un atac la adresa democratiei", spune ActiveWatch.

Libertatea si credibilitatea presei au fost puternic compromise in ultimii ani.

Totodata, asociatia face apel la intreaga breasla sa se solidarizeze "in jurul unor principii si nu in jurul unor interese de grup, adeseori dictate de agenda patronala si nu de interesul public". "Libertatea si credibilitatea presei au fost puternic compromise in ultimii ani de subordonarea dreptului la libera exprimare al jurnalistilor in favoarea intereselor patronale, cu sacrificarea dreptului la libera si corecta informare al cetatenilor", spune ActiveWatch. Manifestatiile pro-Antena 3 au avut loc dupa ce jurnalisti ai acestei televiziuni au anuntat ca ies "la plimbare" in zona Palatului Cotroceni, duminica, la 17.00, si ca oricine "este binevenit" sa faca acelasi lucru.

Citeste si:
Angajatii Salinei Ocna Dej, protest pentru vouchere de vacanta
Angajatii Salinei Ocna Dej,...

In Capitala, unii jurnalisti, catalogati de manifestanti drept "dusmani" ai celor de la Antena 3, au fost intampinati cu ostilitate, fiind agresati si obligati, practic, sa se indeparteze. Un reporter al B1 TV a fost lovit cu piciorul in spate de un manifestant. Reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti au spus ca situatie se calmase cand jandarmii au ajuns la fata locului si ca persoanele agresate pot face plangeri la Politie. Duminica seara, Jandarmeria a precizat ca a existat, in mod izolat, o persoana care s-a comportat violent, agresand o echipa de jurnalisti, si ca s-au luat deja toate masurile pentru identificarea si sanctionarea acesteia.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Paleologu: E dezastruos pentru democratie ca nu avem dezbateri