"From What Is Before", un lungmetraj de cinci ore si jumatate in regia filipinezului Lav Diaz, a fost premiat cu Leopardul de Aur la cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Locarno (6 - 16 august), informeaza screendaily.com.

Filmul filipinezului Lav Diaz, cu titlul original "Mula sa kung ano ang noon", a mai primit la Locarno trofeul criticii internationale - FIPRESCI, precum si premiile Environment is Quality of Life si Don Quijote, decernat de International Federation of Film Societies (IFFS). Filmat in alb-negru, lungmetrajul prezinta viata unor oameni saraci dintr-un sat din Filipine, inainte de decretarea Legii martiale din 1972, sub dictatura lui Ferdinand Marcos, relateaza Mediafax.

La editia de anul acesta a festivalului, juriul international, prezidat de cineastul italian Gianfranco Rosi, i-a acordat trofeul special al juriului regizorului american Alex Ross Perry, pentru filmul "Listen Up Philip", in timp ce Leopardul de Argint pentru cea mai buna regie i-a revenit portughezului Pedro Costa, pentru "Horse Money".

Premiile pentru interpretare le-au revenit actritei Ariane Labed, pentru rolul din "Fidelio, l'Odyssée d'Alice", de Lucie Borleteau, respectiv lui Artem Bystrov, pentru partitura din filmul lui Yuri Bykov "Durak/ The Fool", lungmetraj recompensat si cu trofeul juriului ecumenic, premiul I al juriului junior, precum si cu o mentiune speciala din partea IFFS. Juriul international a acordat, totodata, o mentiune speciala lui Gabriel Mascaro, pentru filmul "August Winds".

Juriul sectiunii Pardi di Domani - unde fusese selectat si scurtmetrajul "Cai putere", regizat de Daniel Sandu - a acordat premiul Leopardul de Aur mexicanului Ricardo Silva, pentru filmul de debut "Navajazo", in timp ce premiul special Ciné+ a revenit peliculei "Los Hongos", in regia columbianului Oscar Ruiz Navia. Premiul pentru cel mai bun regizor debutant i-a revenit sicilianului Simone Rapisarda Casanova, pentru "The Creation Of Meaning", iar o mentiune speciala i-a fost acordata lui Damien Manivel, pentru "A Young Poet". Pardo di domani este o competitie dedicata scurtmetrajelor si mediumetrajelor realizate de tineri regizori independenti si studenti ai scolilor de film care nu au realizat inca primul lor lungmetraj.

In sectiunea Cineasti del Presente, Lepardul de Aur pentru cel mai bun film de debut i-a fost acordat lui Soon-mi Yoo, pentru "Songs From The North", iar o mentiune speciala i-a revenit lui Sawada Masa, pentru pelicula "I, Kamikaze". Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj international i-a revenit productiei britanice regizate de Pia Borg si Edward Lawrenson "Abandoned Goods".

De asemenea, Leopardul de Argint si o nominalizare la categoria "cel mai bun scurtmetraj" a premiilor Academiei de Film Europene (care vor avea loc la Riga, in decembrie) au fost acordate peliculei lui Morgan Knibbe "Shipwreck".

Festivalul de Film de la Locarno este unul dintre cele mai vechi si mai importante evenimente de acest gen din lume. De-a lungul anilor, festivalul a fost o rampa de lansare pentru regizori precum Stanley Kubrick, Milos Forman, Jim Jarmusch, Mike Leigh si Gus Van Sant. Locarno este frecventat anual de circa 90.000 de vizitatori si 4.000 de profesionisti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri