Emisiunea de divertisment "Saturday Night Live" si serialele "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" si "True Detective" se numara printre marii castigatori ai premiilor celei de-a 66-a gale Creative Arts Emmy, care a avut loc sambata seara, la Nokia Theatre din Los Angeles.

Sambata seara, peste 80 de premii au fost acordate la gala Creative Arts Emmy Awards, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Emisiunea de divertisment "Saturday Night Live" a primit cele mai multe premii, cinci, fiind urmata in top de seriile "Game of Thrones", "True Detective", "Sherlock: His Last Vow" si "Cosmos: A Spacetime Odyssey", cu patru trofee, si de "Orange Is the New Black" si "Deadliest Catch", cu trei Creative Emmy, relateaza Mediafax.

In categoriile dedicate actorilor, Joe Morton a castigat premiul pentru cel mai bun artist invitat intr-un serial-drama ("Scandal"), Allison Janney a castigat premiul pentru cea mai buna artista invitata intr-un serial-drama, pentru rolul din "Masters of Sex", iar trofeele pentru cele mai bune roluri de invitati in productii TV de comedie au fost castigate de Uzo Aduba ("Orange Is the New Black"), respectiv Jimmy Fallon ("Saturday Night Live").

In afara de premiul pentru interpretare castigat de Jimmy Fallon, "Saturday Night Live" a mai obtinut trofeele pentru cea mai buna regie a unei emisiuni de divertisment, cele mai bune costume, cele mai bune coafuri si cel mai bun machiaj. "Game of Thrones" a castigat premiile pentru cea mai buna regie artistica, cele mai bune costume si cel mai bun machiaj pentru un serial de fictiune, precum si trofeul pentru cele mai bune efecte speciale.

Premiile pentru cel mai bun casting au revenit productiilor "True Detective" (serial drama), "Orange Is the New Black" (serial comedie) si "Fargo" (miniserie/ film TV). Emisiunea "The Colbert Report" a castigat al doilea Emmy consecutiv pentru cel mai bun scenariu.

Citeste si:
Lectii de leadership invatate din Game of Thrones
Lectii de leadership invatate...

De asemenea, Heidi Klum si Tim Gunn au castigat al doilea lor Emmy, in calitate de gazde ale emisiunii "Project Runway", iar, in categoria "coregrafie", Tabitha si Napoleon D'Umo au fost premiati pentru emisiunea "So You Think You Can Dance". La gala de sambata seara, prima pozitie in topul posturilor TV cu cele mai multe trofee a revenit HBO, care a castigat 15 premii, iar locul al doilea a revenit postului NBC, cu 10 premii.

Gala Creative Arts Emmy Awards, organizata in mod traditional cu o saptamana inainte de decernarea premiilor Primetime Emmy, este dedicata disciplinelor tehnice din spatele productiilor de televiziune: regie artistica, imagine, coafura, machiaj, mixaj de sunet, montaj de imagine, coregrafie, montaj de sunet, efecte speciale vizuale, cascadorii si altele. Alte premii sunt decernate in categorii precum animatie, seriale non-fictiune, reality-show si actori cu statut de invitati.

Cea de-a 66-a editie a Primetime Emmy Awards va fi difuzata pe 25 august, in direct de postul NBC, detinut de Comcast Corp. Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensand excelenta programelor de televiziune americane difuzate in prime time. Decernate in premiera in 1949, distinctiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", pana la aparitia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oara in anii 1970, iar cuvantul "primetime" a fost atunci adaugat in titulatura lor oficiala, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii intre cele doua trofee.

Premiile Primetime Emmy se acorda, in general, in duminica ce precede debutul sezonului de toamna la televiziunile americane. Gala este difuzata, prin rotatie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC si FOX.

Citeste si:
Seriale pe care sa le urmaresti dupa finalul Game of Thrones
Se termina Game of Thrones si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Zone turistice care au castigat notorietate dupa ce au aparut in filme