RCS&RDS si-a anuntat la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) intentia privind lansarea Digi Play, in acord cu legislatia audiovizualului. Serviciul Digi Play urmeaza sa fie lansat oficial in luna septembrie, au declarat surse din piata media. Platforma Digi Play va functiona intr-o prima faza ca o baza online de filme, mare parte a acestora fiind din portofoliul televiziunii Digi Film, detinuta de RCS&RDS. Ulterior, pe Digi Play ar urma sa fie difuzate si documentare, show-uri si sport.

Potrivit Deciziei CNA numarul 320 din 29 mai 2012 privind furnizarea serviciilor media audiovizuale la cerere, orice persoana care intentioneaza sa furnizeze astfel de servicii in Romania are obligatia sa notifice Consiliul cu privire la aceasta intentie cu cel putin 7 zile inainte de inceperea activitatii, noteaza Mediafax.

Potrivit aceleiasi decizii, serviciul "video la cerere" este un tip de serviciu media audiovizual la cerere, neliniar, denumit si video on demand, care ofera utilizatorului acces, la cerere individuala si la momentul ales de acesta, la vizionarea de filme, videoclipuri, spectacole, live si inregistrate, precum si alte tipuri de continut video reunite intr-un catalog de programe, indiferent de forma sub care acestea sunt selectionate si organizate in cadrul catalogului.

Digi Online, aplicatie disponibila pentru smartphone si tableta

Pe de alta parte, compania RCS&RDS detine si o platforma online de televiziune, intitulata Digi Online. Aceasta a fost lansata in decembrie 2013 ca aplicatie disponibila pentru smartphone si tableta, pe care pot fi urmarite competitii sportive nationale si internationale, emisiuni, stiri de ultima ora si informatii, potrivit unui comunicat remis la momentul respectiv de RCS&RDS. Ulterior, Digi Online a fost disponibil si pe site-ul www.digi-online.ro.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania. In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.